Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Te vagy a múlt, Leonidasz! - gondolta Phelps 13. egyéni aranyánál

888.hu

2016.08.12. 20:51

Erre a mondatra kellet várni egy keveset, csaknem 2200 évet, de Michael Phelps a 200 méteres vegyesúszás megnyerése után a 13. olyan olimpiai aranyérmét vehette át, amelyet egyénileg szerzett, és ezzel megdöntött egy szakállas rekordot.

Amelyet egy minden bizonnyal tényleg szakállas sportoló állított fel, mégpedig a görög Leonidasz, akire nem véletlenül nem emlékszik a kedves olvasó, ő ugyanis az ókorban élt, és Krisztus előtt 164-től vett részt egymás után négy olimpiai versengésen, amelyeken stadionfutásban, kettős stadionfutásban (ezek a mai 200 és 400 méteres távok megfelelői) és fegyveres futásban diadalmaskodott, összesen 12 alkalommal.

Mondhatni, Rodosz város büszkesége volt Hellász Usain Boltja, akinek nagy pechje, hogy annak idején nem voltak atlétikai csapatversenyek, és annak idején éppen olyan tisztelet övezte őt, mint most az amerikai úszót.

Leonidasz egyébként – aki csak „névrokona” a nála jó háromszáz évvel korábban élő I. Leonidasz spártai királynak – 36 évesen aratta utolsó olimpiai győzelmét, az úszó most 31 esztendős, és ez ötödik olimpiája a 2000-es óta.

 

(via nso.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére