Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmet írt a nõi foci: több nézõ volt a nõk meccsén, mint a férfiakén

Pörge Béla

2018.11.15. 12:41

Svájcban a héten megtörtént az a csoda, hogy több embert érdekelt a nõi válogatott fellépése, mint a férfiaké.

Bár egyre nagyobb figyelmet kap manapság a női labdarúgás, alapvetően még mindig két komoly kihívással küzd: a színvonal és a nézőszám is messze elmaradt a férfi labdarúgástól.

Svájcban az utóbbi állítás azonban már nem teljesen igaz, ugyanis a héten előfordult az, amit eddig nehéz volt elképzelni: többen voltak kint a női válogatott meccsén, mint a férfiakén – írja a Kronen Zeitung.

Kedden a svájci hölgyek világbajnoki pótselejtezőt játszottak Hollandia ellen. Sok esélyük nem volt a kijutásra az első meccsen elszenvedett 3–0-s vereség után, ennek ellenére 5148 néző látogatott ki a Schaffhausenben rendezett összecsapásra. A mérkőzés végül 1–1-es döntetlennel ért véget, így Hollandia jutott ki a 2019-es vébére. (A magyar női válogatott egyébként a selejtező második szakaszában elvérzett.)

A svájci férfi válogatott szerdán lépett pályára barátságos meccsen Katar ellen, 4100 néző előtt. A kevés drukker sem örülhetett sok mindennek, Svájc meglepetésre otthon kapott ki az arab csapattól 1–0-ra.

Igaz, hogy a női találkozónak volt tétje, a férfinak pedig nem, de maga a tény, hogy egy női meccsen többen voltak, történelminek számít. Svájcban először fordult elő ilyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére