Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmi siker küszöbén áll a Ferencváros

Jánosy Károly

2022.10.06. 17:40

Alighanem első ízben találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata idegenben is az Üllői úti hangulattal. Az Európa-ligában vitézkedő Fradira forró percek várnak a hajdanában belgrádi Marakanának is becézett Rajko Mitics-stadionban. A Crvena zvezda szurkolói a magyar bajnokhoz hasonló fanatizmussal biztatják kedvenceiket. Nem csoda, hogy 888.hu-nak nyilatkozó Hajdu Attila, az FTC egykori válogatott kapusa szerint ezúttal az oroszlán barlangjában kell helytállnia Sztanyiszlav Csercseszov mester tanítványainak.

 

A Ferencváros edzése a belgrádi Rajko Mitics-stadionbanMTI/Koszticsák Szilárd

 

Hajdu Attila, a zöld-fehérek 1995-ös Bajnokok Ligája sikerének egyik főszereplője bemelegítésként megállapítja, hogy már egyetlen csapat sem veszi félvállról a Ferencvárost. A szurkolók aligha reménykedhetnek abban, hogy könnyelműsködni fog a csapat aktuális ellenfele.

„A Crvena zvezda esetében pedig végképp elképzelhetetlen ilyesmi, hiszen két vereséggel a csoport utolsó helyén áll.”
– nyilatkozta honlapunknak Hajdu Attila.
„A szerb bajnok nagyon is tudatosan készül a ma esti mérkőzésre, hiszen a Fradi eredményei tiszteletet parancsolnak. Kemény küzdelem vár Belgrádban Dibusz Dénesékre, ráadásul, nagyon ritkán játszik a Fradi szinte csak az Üllői úti stadionban tapasztalható forró hangulatú katlanban. Mindenki látni, hallani fogja, hogy a szerb szurkolók ott állnak kedvenceik mögött, biztos vagyok benne, hogy jóval nehezebb dolga lesz a csapatnak, mint Monacóban, ahol alig három-négyezren biztatták a hazaiakat. Egyébként hasonló játékerőt képvisel mindkét gárda, s nyilván nehéz, de nem lehetetlen a küldetés vár a Fradira. Szerintem, 1:1 lesz a vége.”

A küldetéssel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy a magyar kupacsapatok közül eddig csak Sztanyiszlav Csercseszov FTC-je kezdte két győzelemmel a csoportkört, és jó esélye van arra, hogy első magyar klubként továbbjusson. Ehhez várhatóan legalább még egy győzelemre szükség lesz, ami szintén példa nélküli bravúr lenne, mert magyar csapat európai kupa csoportkörében kettőnél több győzelmet még sosem könyvelhetett el egy idényen belül. Az esetleges nyolcaddöntőbe jutásra pedig 1985 óta nem volt példa, akkor más, nem csoportkörös lebonyolításban a végül döntőig menetelő Videotonnak sikerült ez a bravúr az UEFA-kupában. 1995-ben a Fradi ugyan 16 között volt a BL-ben, mert a csoportkört 16 csapattal rendezték meg, de még nem volt nyolcaddöntő. Az Európa-liga döntőjét jövő május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik.

 

Ne szereti a matekot Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros mestereMTI/Koszticsák Szilárd

 

„A riválisunk évről évre a Bajnokok Ligájában, vagy a közelében van, ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számítok. Mivel a Crvena zvezda utolsó a csoportban, nyilván irányítani és nyerni akar, kiváltképpen otthon, mi ennek megfelelően készültünk taktikailag.”
– mondta Csercseszov. Kifejtette, kifejezetten örülne, ha telt ház lenne, mert ezeket a meccseket szereti, illetve tudja, hogy 1975-ben ugyanitt 110 ezer néző előtt jutott tovább a Ferencváros a KEK elődöntőjéből.
Csercseszov egyébként nem jósolgat, hogy meddig juthat az együttese, mert „nem szereti a matekot, és a futball világában bármi megtörténhet”.

A zöld-fehér szurkolók aligha bánkódnak túlságosan amiatt, hogy a mérkőzés előtti edzésen megsérült a Crvena zvezda támadósorának egyik fontos játékosa, a nyáron Belgiumból 3 millió euróért igazolt ghánai válogatott szélső, Osman Bukari.

Európa-liga, H csoport: Crvena zvezda-Ferencváros 18:45 (M4 Sport)

 

Gulácsinak legalább fél évet ki kell hagynia

Szerdán este, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében le kellett cserélni az RB Leipzig magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert, miután egy indítás után megbicsaklott a térde. A találkozó után a lipcsei klub hivatalos Twitter-csatornáján közölte: a 31 éves kapus jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. Az RB Leipzig csapatkapitányát hordágyon kellett levinni a pályáról, miközben a szurkolók a nevét skandálták.

„Gulácsi a csapatkapitány és évek óta alappillére a Lipcsének. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb felépül. A csapat és az egész klub mögötte áll.” – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Marcus Rose mester.

A kapusra legalább fél éves kényszerpihenő vár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére