Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uruguay egy kis mázlival túljuthat a franciákon, Brazíliának pedig csak hoznia kell a kötelezõt

Bokor Gábor

2018.07.06. 14:32

Pénteken kezdõdnek a negyeddöntõk. Az utolsó munkanapon délután négytõl lép a pályára Nyizsnyij-Novgorodban Uruguay és Franciaország nemzeti tizenegye, hogy eldöntsék, ki jut tovább az elõdöntõbe, este nyolctól pedig Kazanyban játszik Brazília és Belgium.

Szégyen, nem szégyen, de ma egyszerűen képtelen vagyok az európai csapatoknak drukkolni. Mikor kicsi voltam, ámultam hogy a dél-amerikai csapatok milyen szép és élvezetes játékkal képesek játszani, lefocizni ellenfeleiket és bízom benne, hogy ma is ennek leszünk szemtanúi. 

Sose felejtem el, mennyire drukkoltam a Selecaónak, melyben Roberto Carlos, Ronaldinho, Ronaldo (az igazi, nem a túlsztárolt portugál ficsúr), Rivaldo és Cafu cselt cselre halmozva jutott el a 16-oson belülre, hogy ott parádés gólokat szerezzen.

Ez az, ami teljesen hiányzik az európai csapatokból, beleértve a francia és a belga csapatot is. Nincsenek kimagasló egyéni teljesítmények, nincs olyan sportoló, akire ikonként lehet tekinteni, nincs mára egy zseni sem, akit Istenként lehet tisztelni. 

A mai brazil válogatott messze nem áll olyan jó játékosokból, mint a korábban említettek, de a többi válogatott játékosainál jobbak, méghozzá nem kevéssel. Az egyéni technikai képességeiket mára felülmúlta a taktikai fegyelem, melyet Tite (a brazilok szövetségi kapitánya) elvár. Nincs még egy olyan csapat a mostani világbajnokságon, amelyik annyira fegyelmezetten tartaná a labdát, a formációt és a megbeszélt játékot, mint a brazil együttes.

Ennek pedig megvan az eredménye, ugyanis a csoportkör első fordulójában a Svájc ellen elért 1–1 után már nem voltak feszültek a játékosok, a saját képükre formálták a játékot és képesek voltak a saját akaratukat ráerőltetni a másik csapatra. Costa Rica ellen az utolsó percekben lőttek két gólt, de a játék egész képe alapján azt lehetett leszűrni, hogy ez a brazil válogatott, ha akar, akkor bizony nagyon tud. Végig nyomás alatt tartották Keylor Navas kapuját, amit még ha az utolsó percekben is, de sikerült bevenniük. 

Ugyanez kell ma a belgák ellen is. Bár átlagmagasságban elmaradnak a belga védősortól, gyorsaságban mindenképp tudják ezt kompenzálni. A Verthongen, Kompany, Alderweireld, Meunier alkotta védősor nem a legpuhább (sportfogadók, figyelem: a piros lapra ma a tippmix több mint négyszeres szorzót fizet!), szinte borítékolható, hogy a nagy küzdelemben lesz kiállítás, de legalábbis sok sárga lap. Ehhez pedig szerintem még egy színészkedő Neymar sem kell. 

Kilencven perc hosszú idő, ha Titéék tudják ugyanazt a gyors és összeszedett játékot játszani, mint a legutóbbi meccsükön – mikor megfojtották Mexikót –, akkor Belgium sem lesz akadály, bár kétségtelenül nagyobb falat, mint a közép-amerikai együttes. A dolgot mondjuk némileg nehezíti az, hogy az eddig bombabiztos védekező középpályás, Casemiro sárga lapos eltiltás miatt ma biztos nem lép pályára. 

Belgium messze erőn felül teljesít a mostani vébén, bár sokan őket tartják az egyik legesélyesebb csapatnak. Azonban meg kell jegyezni, hogy az egyenes kieséses szakaszban, a Japán elleni meccsen jött ki először az, hogy nem akkora úthenger a csapat, mint amekkorának beállítják őket.

A csoportkörön a belgák Angliával együtt jutottak túl, Panamát és Tunéziát mindkét csapat úgy győzhette le, hogy még csak meg sem kellett erőltetniük magukat. A harcos japán együttes majdnem csodát hajtott végre, kis híján ki is ejtette a többnemzetiségű országot. Csak a csodának és az előnyüket végül eltékozló ázsiaiaknak volt köszönhető, hogy Belgium végül továbbjutott egy utolsó perces góllal. Ez a játék Brazília ellen kevés lesz, nagyon kevés. 

Szerintem a mai meccsen ez várható: Brazília–Belgium 2–0

Uruguaynak mázli is kell

Szeretek az esélytelenebb csapatnak drukkolni, a délután négykor kezdődő Uruguay–Franciaország-meccsen pedig sajnos ki kell jelenteni, hogy a dél-amerikaiak azok, akik nagyobb eséllyel búcsúzhatnak ma. A galloknál történt Deschamps edző érkezésével egy nagy generációváltás, a korábbi válogatott labdarúgó kivágta a túlsztárolt, nagyképű játékosokat, mint Ribery, Benzema vagy Valbuena, akikkel csak a baj volt, bírósági ügy is lett a botrányt kavart szexvideós zsarolási ügyeikből. Helyettük a fiatalokhoz nyúlt és úgy tűnik, ez bevált, ugyanis a franciák nagyon egyben vannak, jól is játszanak, Uruguayt pedig elkezdte most az ág is húzni, ugyanis egyre inkább úgy tűnik, hogy ma este a legnagyobb gólvágójuk, Edinson Cavani nélkül kell felállniuk. Így nem kis mázlira, valamint a Barcelona sztárjára, Luis Suárezre van szükségük ahhoz, hogy győzzenek. Én legalább is nagyon bízom ebben. A franciák a harmatgyenge argentinok ellen bebizonyították, hogy ha kell, akkor ők is tudnak pancserkedni. Elsősorban a védelemben, a hátsó sor több olyan hajmeresztő hibát is vétett, aminek köszönhetően Argentínának bár távoznia kellett, de nem lehajtott fejjel. 

Véleményem szerint a ma esti meccsen óriási hajtás és küzdelem lesz, kiélezett helyzetekkel. Ha fogadnom kellene, akkor sok gólra tennék, ugyanis a hibázó védelem ellen a kiváló kapusok (jelen esetben Muslera és Lloris) sem érnek sokat. Majd meglátjuk.

A tippem: Uruguay–Franciaország 2–2, majd büntetőkkel Uruguay jut tovább. Ennek nagyon tudnék örülni. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére