Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valter Attila a világ legjobb csapatánál, a Jumbo-Vismánál folytatja

888.hu

2022.08.29. 12:10

Valter Attila a holland Jumbo-Visma World Tour országúti kerékpárcsapatánál folytatja pályafutását. Olyan társakkal tekerhet együtt, mint az idei Tour de France győztes Jonas Vingegaard, az olimpiai bajnok Primoz Roglic és a napjaink egyik legnagyobb csillaga, Wout van Aert.

 

A szezon végéig még a francia Groupama-FDJ-t erősítő 24 esztendős magyar bajnok klubváltásáról már egy hónapja beszéltek a sportág berkeiben – elsősorban a holland és belga – szaksajtóban, a hivatalos bejelentésre azonban ma, a csapat Twitter-oldalán került sor. A magyar kerékpáros három évre, 2025-ig kötelezte el magát a holland alakulathoz. Valter Attila mellett a szlovén Jan Tratnik és a brit Thomas Gloag is a csapat tagja lesz. A Jumbo-Visma jelenleg a csúcson van, nincs náluk jobb, profibb és felkészültebb kerékpárcsapat a mezőnyben.

„Úgy gondolom, a Jumbónál megfelelő lesz környezet a további fejlődésemhez. Egy topcsapathoz szerződtem, remélem, a következő években még jobban ki tudok teljesedni.”
– fogalmazott a Jumbo honlapján Valter, majd Facebook oldalán közzétette:
„A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem! Az a profizmus és a mentalitás, ami a csapatnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek!”

 

A magyar kerekes a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a francia Groupama-FDJ-ben töltötte. Valter két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovast illető rózsaszín trikót a Giro d'Italián, amelyet a 14. helyen zárt összetettben. Idén harmadszor indult az olasz körversenyen.

Eredményei alighanem meggyőzték a parádés Tourt teljesítő (hat szakaszgyőzelem, sárga és pöttyös trikó Jonas Vingegaarddal, zöld trikó Wout van Aerttal) Jumbót. A csapat névadó szponzora a Jumbo, Hollandia második legnagyobb szupermarketlánca, több mint hétszáz üzletük van országszerte. A Jumbo-Visma állítólag évente 25–30 millió euróból gazdálkodik, amelynél többet csak az Ineos és az UAE Emirates gárdája költ.

 

A jelenleg 29 versenyzőből álló World Tour-sort több mint százfős személyzet segíti. Több tucat edző, masszőr, orvos, dietetikus és szerelők egész sora. 2022-ben eddig 41 győzelemnél járnak, a szlovén Roglic megnyerte a Párizs-Nizza és a Critérium du Dauphiné egyheteseket, a jelenleg is zajló Vueltán pedig az összetett harmadik helyén áll.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére