Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre az igazi focira sem kell tovább várni

Pörge Béla

2019.08.04. 08:58

Nagy a meccsdömping ezen a hétvégén, vasárnap az NB III. idei küzdelmei is elkezdődnek.

Ahogyan arról már beszámoltunk, pénteken az NB II., szombaton pedig az NB I. kezdődött el, vasárnapra maradt a harmadosztály nyitánya. A 24 NB III-as meccs mellett két NB I-es és kilenc NB II-es találkozót is rendeznek vasárnap.

A címre röviden visszatérve: hangulatát tekintve az NB III. az igazi, őszinte foci ebben az országban, a színvonal alig maradt el az NB I. egyes meccseitől, cserébe közel sem olyan steril (bár sajnos törekednek erre) az egész buli, mint a magasabb osztályokban: nem véletlen, hogy az oldalon a bajnoki szezonok idején rendszeresen jelentkező meccsbeszámolók, a Pörge szurkol-sorozatunk is főleg a harmadosztállyal foglalkozik.

Az NB III. 48 csapatából így a szezon kezdetén szinte lehetetlen még komolyabb jóslásokba bocsátkozni, azonban egy rövid áttekintést adunk a harmadosztályról is.

Keleten kemény a mezőny több nagyobb várossal és nagy múltú csapattal (itt van például az Ózd, az Eger és a Hatvan is). Érdekesség, hogy két debreceni együttes is lesz a bajnokságban, a DEAC mellett a DVSC második csapata is itt van. A „fakók” közül még a DVTK kettőt találjuk itt, míg Budapestet az ESMTK képviseli ebben a csoportban. A feljutásra a tavalyi dobogósok (ESMTK és Jászberény) mellett az NB II-ből kieső Cegléd lehet esélyes, valamint érdemes lesz figyelni a Füzesgyarmatot is.

Középen a Pécset kell kiemelni, a tavalyi szezon elején még vergődő, és anyagi gondokkal is küszködő együttes magára talált, a szünetben pedig erősödött is, így a PMFC az élcsapatok közé várható, akárcsak a Dunaújváros. Ennyire nem számíthatunk jó szereplésre a Kecskeméttől, de az előző két klubhoz hasonlóan a KTE is az NB I-ben szerepelt még néhány évvel ezelőtt. Itt kapott helyet az NB II-ből kieső Monor, ide került át nyugatról a THSE és Dunaharaszti. A Szabadkikötő mellett még hárman képviselik a fővárost: az RKSK, a friss feljutó Kelen és a Honvéd-MFA. A Honvédé az egyetlen második csapat a csoportban, érdekesség még, hogy Dabasról két klub is itt van, a Dabas és a Dabas-Gyón.

Nyugaton komolyan átrendeződött a mezőny, hat újonc van a csoportban, ráadásul véget ért a csoport ”budapesti hegemóniája”, a korábbi 4-5-höz képest most csak két fővárosi klub szerepel itt, a III. kerületi TVE és a BKV. A feljutásért három csapat versenye várható, az NB II-ből kieső Mosonmagyaróvár, a tavalyi ezüstérmes Érd, valamint a III. kerület várható a dobogóra, viszont a Nagykanizsa sem leírható, komolyak a célok ott is, nem is szerepelt rosszul tavaly az együttes, hiába volt újonc. Két „fakó”, a Mol Fehérvár és a Felcsút második csapata található a nyugati csoportban. Érdekesség, hogy két korábbi NB I-es gólkirály, Kenesei Krisztián (Komárom) és Rajczi Péter (III. kerületi TVE) is a csoportban játszik majd ebben a szezonban.

Az NB II-höz hasonlóan az NB III. eredményeit és a tabellák állását a Pörge szurkol Facebook-oldalon keressétek majd, míg az NB I. történéseiről –az említett oldal mellett– itt a 888-on is beszámolunk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére