Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre folytatódik a magyar bajnokság!

Pörge Béla

2020.01.25. 10:15

Igaz, egyelőre sajnos be kell érni az első osztállyal, ami egyértelműen a legkevésbé jó móka a magyar fociban.

A magyar focit imádni nehéz, de az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Ahogy azt sem lehet eldönteni, hogy kibe legyen szerelmes az ember, úgy a kedvenc időtöltést sem hideg racionalitás alapján választjuk. Az NB I-ből persze ki lehet ábrándulni, a színvonal stagnál, a nézőszám stagnál, a hangulat romlik, a pályán egyre kevesebb az izgalom külső körülmények miatt, így nekem például az NB III. jelenti az igazi szórakozást és meccsélményt. Arra viszont még heteket kell várni (szerencsére a Magyar Kupára nem olyan sokat), így addig be kell érnem az idén már januárban folytatódó NB I-el.

Szombaton 14:55-kor kezdődik az FTC–Paks, ezt követően 17 órától négy meccset rendeznek, majd 19 órától a DVSC–Újpest zárja a sort.

Az FTC több játékost is igazolt a télen, az ország leggazdagabb klubjaként a bajnoki címért hajtanak, míg a Paks célja a bennmaradás. Egyenlőtlen erőviszonyok ezek, a meccs egyetlen színfoltját Böde jelentheti, aki Pakson vált –magyar szinten– jó focistává, karrierje nagy részét viszont a Fradiban töltötte, most pedig már újra Pakson focizik.

Ötkor kezdődik a Fehérvár–Honvéd találkozó, ez az utóbbi években többször is nagy téttel bíró rangadó volt, most „csak egy sima” bajnoki. A Fehérvár körülményei adottak lennének a bajnoki címre, ám ősszel igen sokat botlott a csapat, így csak egy már-már hibátlan tavasszal lehetne esélyük befogni a listavezetőt. A Honvéd gyengén kezdett, azóta viszont a dobogóért harcol. Érdekes meccs lesz, de a hazai győzelem a valószínűbb.

Ugyanekkor rendezik a Zalaegerszeg–Diósgyőr meccset is, ami két nagy múltú vidéki fellegvár csatája lesz. Otthon erős a ZTE, de a bennmaradáshoz kell is, hogy az ilyen találkozókat behúzzák a zalaiak. A Diósgyőr egy győzelemmel egészen megnyugtató távolságra kerülhetne a kiesőzónától.

Szintén ötkor kerül sor a Mezőkövesd–Kisvárda mérkőzésre, két olyan klub találkozik tehát, aminek nincsen múltja, de az elmúlt években felfutott. A Mezőkövesd kifejezetten jól szerepel, a nemzetközi kupaindulásra is reális esélye van, míg a Kisvárda célja idén is a bennmaradás, amire jó esélye van, de még sok van hátra a bajnokságból.

A negyedik ötórás meccs a Kaposvár–Felcsút lesz. Kaposváron alig volt játékosmozgás, továbbra is utolsó a csapat, nagyon nehéz tavasz elé néznek a somogyiak. A Felcsút több külföldi játékost igazolt, arról pedig nem hallani, hogy az akadémia nevet viselő együttes fiatalokat építene be esetleg az első számú csapatába.

Végezetül 19:00-kor kezdődik a Debrecen–Újpest meccs, ami a közelmúltban igazi rangadónak számított, még az elmúlt években is többször múlt ezen a párosításon a dobogó vagy a nemzetközi kupaindulás. Most a Loki ennél gyengébben muzsikál, a kiesés sem elképzelhetetlen Debrecenben, míg az Újpest ugyan nem áll rosszul, de a játékosmozgás alapján várhatóan gyengült, nem erősödött a patinás fővárosi klub, melynek mérkőzéseit ráadásul bojkottálni fogja a híresen jó hangulatot teremtő lila-fehér tábor.

A 33 fordulóból álló NB I-ben ez lesz a 17. forduló.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére