Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vérbeli városi rangadó a javából

Pörge Béla

2019.04.15. 13:38

NB III-mal folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk.

Biztosan van már, aki unja, de egy újabb beszámoló következik Óbudáról, a Gázgyár után most ismét a III. kerületi TVE meccséről. A Kerületke aktuális ellenfele a Csepel volt, tehát egy igazi rangadóról lesz szó.

Korábban már írtam a két csapat őszi összecsapásáról, ott bemutattam, mi a pikantériája ennek a párosításnak. Az utóbbi években egyébként parázs meccseket vívnak egymással a felek, nem is emlékszem olyan esetre, hogy ne lett volna kiállítás legalább az egyik csapatból. Emellett a rangadójelleg sem mellékes, hiszen Budapest talán két "leglokálpatriótább" együtteséről van szó. Óbudainak vagy csepelinek lenni különleges érzés, ez egy ilyen meccsen is megmutatkozik.

A vasárnap 13:00-s kezdés nem nevezhető éppen ideálisnak, de az idei szezonban a Monor is a TVE sporttelepét használja, és ők is otthon játszottak. Az MLSZ szerint rendkívül fontos, hogy szombaton ne legyen NB II. vagy NB III. (kivéve a válogatott szüneteiben), a másodosztály pedig prioritást élvez, így az albérlő miatt kényszerül néhány alkalommal korai meccsre a Kerület.

Erre a rangadóra végre sikerült elérni, hogy a vendégszurkolók a lelátó túloldalán, a kanyarban foglaljanak helyet. Ennek hála az egész főlelátó a hazaiaké volt, így lehetőség nyílt arra is, hogy ennek a szélén egy kis füstölést rendezzen a Kerület-tábor. Volt olyan szurkoló, aki meg is jegyezte, hogy az elmúlt években összesen volt annyi füst, mint most 2019-ben. A második félidőben egyébként a csepeliek is "füstölögtek" egy kicsit.

Jól kezdődött a mérkőzés, a Kerület megnyomta az elejét, ráadásul ekkor a szurkolás is topon volt a hazai részről. Később azért a távoli elhelyezkedés ellenére volt, hogy a csepelieket lehetett jobban hallani, de ez az NB III. egyik legjobban szervezett és legnagyobb tábora ellen nem volt olyan meglepő.

A jó kezdés hamar gólt eredményezett, a 13. percben Rabatin szerzett vezetést. Az első félidőben innen már csak a Kerület veszélyeztetett, igaz, a gólt megelőzően volt egy kapufája a Csepelnek – ez egy jel volt arra, hogy az egygólos vezetés tudatában nem szabad megnyugodni.

A Kerület és a Csepel találkozóihoz képest nyugodt mederben folyt a játék, pár sárga azért villant így is, és persze akadtak ízesebb beszólások is, de alapvetően jól vezette a bíró a meccset.

A szünet után kezdtek felpörögni az események, az 58. percben második sárgával kiállt a csepeliek egyik játékosa.

Mit nem értesz ezen? Semmit nem értettél az egész meccsen, mert fogalmatlan vagy!"

– hasonló kedves szavak mellett hagyta el a pályát.

A kiállítás után a Csepel meglepő módon veszélyesebb volt, mint azt megelőzően. A Kerület ugyan többet birtokolta a labdát, de az elején tapasztaltak után nem vártunk ennyire izgalmas hajrát.

Néhányan már elégedetlenkedtek a hazai szurkolók közül, azonban a szurkolás és a biztatás jellemzőbb volt ekkor is. Új rigmusként a "Forza egész Óbuda!" is bemutatkozott, míg egy régebbit átköltöttünk az aktuális ellenfélhez igazítva:

Óbuda, Kerület, a sok csepelinek egyre megy / De nekünk Óbuda, Magyarország fővárosa!"

A 83. percben kilenc emberre fogyatkozott a Csepel, ezt követően sem dőlt el a meccs, bár a 90. perc körül páran már el mertük kezdeni, hogy

indul a HÉV, indul a HÉV!"

A kelleténél talán tényleg izgalmasabb volt a vége, nehezen, de nyert a Kerület. Az óbudai csapat veretlenségi sorozata ezzel kilenc mérkőzésre duzzadt, ráadásul ez volt zsinórban az ötödik győzelme a TVE-nek. A Csepel nagyot küzdött, és bár továbbra is a kiesés elől kell menekülnie, de ilyen játékkal össze kell jönnie a bennmaradásnak.

A jövő héten ismét a hét második felében várható majd a meccsbeszámoló, ezúttal is egy kupameccs meglátogatására készülök!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére