Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vitézy: példaértékű, hogy csak 500 parkoló van a Puskás Arénánál

Pörge Béla

2019.11.13. 18:38

A közlekedési szakember szerint nagyon helyes, hogy nincs több parkoló, hiszen autóval sokkal nehezebb lenne kijutni a stadion környékéről.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója a Facebookon kommentálta a hisztit, amit főleg a baloldaliak csaptak amiatt, hogy mindössze 500 parkolóhelyet kapott az új Puskás Aréna.

Olvasom az aggodalmakat, hogy a 68 ezres Puskás Ferenc Arénához milyen kevés parkoló épült és a szurkolók nem tudnak autóval menni, hisz csak 500 parkolóhely létesült. Szerintem ez így helyes és példaértékű. Ekkora látogatószámú intézményt lehetetlen közúton kiszolgálni, az egész város bedugulna, ha tízezrek indulnának útnak autóval a Kerepesi úton és a Thököly úton egyszerre a stadionhoz

– írta Vitézy.

Vitézy felhívta a figyelmet arra a közismert tényre is, hogy a Puskás Aréna kiválóan megközelíthető kötöttpályás tömegközlekedési eszközökkel: az 1-es villamossal, az M2-es metróval, az M4-es metróval, és számos trolival, valamint busszal.

A BKK természetesen sűríti is pénteken ezeket a járatokat, sőt, a Thököly úton közlekedő összes buszjárat meg fog állni a stadion közelében található Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyeken.

A vidékről érkező szurkolók egy része egyébként nem is szorul a budapesti tömegközlekedésre, hiszen a Keleti pályaudvar (és a Stadionok buszállomás) nagyjából 10-15 perc sétára található a Puskás Arénától. A Déli pályaudvartól és a Népligettől közvetlenül el lehet jutni a stadionhoz metróval, illetve villamossal, a Nyugatiba érkező vonatokról pedig Zugló vasútállomáson lehet átszállni a Puskás Arénát érintő 1-es villamosra vagy a Thököly úton közlekedő bármelyik buszra.

Ilyen közlekedési adottságok mellett felmerül a kérdés, hogy egyáltalán minek menne az ember autóval meccsre? Meg egyébként is, a parkolóhelyek miatt sivalkodók mennyi hellyel lennének elégedettek? A kapacitás tizedét jelentő 6800 hellyel? Tisztában vannak vele, hogy ahhoz mennyi fát kellett volna kivágni? 68 ezer parkoló pedig jóformán a világon nincsen...

Vitézy Dávid teljes bejegyzése alább olvasható:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére