Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zászlókkal nem, sálakkal lehet Nagy-Magyarországgal szurkolni

888.hu

2023.01.25. 19:15

A normális értékek közelébe esett vissza a szurkolók vérnyomása, miután a ma reggeli hírnek – az MLSZ kitiltja a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat a válogatott mérkőzéseiről – utánajárt a Mandiner. S hála istennek, kiderült, hogy azért egy kissé más a leányzó fekvése, bár így is elég messze van az ideálistól.

 

A Himnusz még nem csípi a FARE szemét Fotó: MTI

 

Az már a 888.hu által is átvett híranyagból is kiderült, hogy a klubcsapatok saját hatáskörükben dönthetnek a kérdésben. A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményben tette egyértelművé, hogy a nemzetközi színtéren és a válogatott mérkőzéseire a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat és drapériákat nem lehet bevinni.

A Mandiner megkeresésére az MLSZ kijelentette: „különbséget kell tenni a molinókon és zászlókon, valamint a ruházaton, például a sálakon megjelenő jelképek között.” Az utóbbi nem szerepel a tiltottnak minősített viseletek között, így ez megmagyarázza, hogy a novemberi magyar-görög meccsen Orbán Viktor által viselt – a nemzetközi közvélemény erre fogékony részét megmozgató, Nagy-Magyarországot ábrázoló – sál, miért nem sértett szabályt.

A Mandiner írásából kiderül, hogy nem az MLSZ-nek van kifogása a nemzeti összetartozás jelképének megjelenítésével. A FIFA és az UEFA szabályzatát követve a FARE-ellenőrök (FARE: Football against Racism, azaz a rasszizmus és kirekesztés ellenes szervezet) listáján szereplő jelképek felbukkanását kell megakadályozni. Hiszen amennyiben ezen ellenőrök jelentést tesznek ilyesmiről, akkor a jelenleg még felfüggesztés alatt álló zárt kapus mérkőzésének elrendelését kockáztatja a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Itt tehát több tízezer szurkoló kizárása a tét, ha a lelátókon titokban helyet foglaló FARE-ellenőrök úgy találják, hogy a szurkolók megszegték a listájukon szereplő tiltott jelképek használatára vonatkozó rendeletet, kizárhatják őket a következő mérkőzésről. A FARE a Nagy-Magyarország-térképet a Magyar Királyság területének visszaállítását célzó revizionista koncepciónak titulálja. Mint írják, jelenleg a szélsőjobboldali csoportok kisebbsége használja, és gyakran tűnik fel a stadionokon belül.

Tehát az MLSZ mozgástere ezek alapján igen szűk, és a szurkolók tízezreinek érdekeit figyelembe véve nyilván a szövetség legfőbb célja a zárt kapus meccsek elkerülése, ugyanakkor az is világosan kiolvasható a közleményből, hogy labdarúgó-mérkőzésen szurkolói sálat viselni nem csak télvíz idején szabad.

A Mandiner egyébként kérdéseket küldött a FARE-nak, hogy megtudja, miért szerepel a tiltott jelképek között a Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép, illetve miért emlegetik egy lapon – például – a horogkereszttel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére