Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

10668-an vannak hatósági házi karanténban

888.hu

2020.04.03. 06:03

Ezzel az adattal bővült a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztató oldala.

Tegnap este óta a hatósági karanténra vonatkozó adatokat is közli a koronavirus.gov.hu oldal, hiszen a járvány ezen szakaszában már csak azok az igazolt fertőzöttek kerülnek kórházba, akiknek súlyos tünetei miatt ez szükségessé válik, ugyanis ebben a szakaszban már az otthoni karantén a jellemző – jelentették be a hivatalos oldalon. Az otthoni karantén lehet önkéntes vagy a hatóság által elrendelt, ez utóbbi a hatósági házi karantén.

A legfrissebb adatok szerint jelenleg 10668 embert kötelezett a hatóság kéthetes házi karanténra.

Ezek a személyek kötelesek otthonukban maradni, nem fogadhatnak vendéget és bejárati ajtajukra kötelesek kiragasztani azt a hatósági feliratot, amely arra figyelmezteti a lakosságot, hogy olyan ember tartózkodik a lakásban, akit járványügyi megfigyelés alatt tartanak. Emellett saját használati tárgyait, háztartási eszközeit, textíliáit köteles otthonában tisztítani és tárolni, valamint a légúti tünetek megjelenése esetén azonnal értesíteni a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon, majd a kapott utasítások szerint eljárni.

Ha valaki megszegi a karantén szabályait, az bűncselekményt követ el.”

Az, akit a hatósági házi karanténra köteleznek, fogadhatja a postást, áruszállítót, ételszállítót, az ajtajában átveheti a küldeményeket, hozzátartozója ételt is hozhat neki ugyanígy, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Az, aki számára hatósági házi karantént rendelnek el és az ellátását nem tudja megoldani, a helyi önkormányzattól kérhet segítséget. – írják a hivatalos közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére