Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2017 júniusában kezdõdhet a 3-as metró felújítása

Kékes Viki

2016.11.18. 16:28

Tarlós István fõpolgármester errõl beszélt mai sajtótájékoztatóján.

A 3-as metróvonal felújításának megkezdésére vonatkozó kérdésekre válaszolva Tarlós István azt mondta, hogy a kivitelezési munkák reálisan júniusban kezdődhetnek meg.

Ha azonban a felújításra érkezett ajánlatok nem lesznek "reálisabbak", akkor további csúszás lehet.

A 3-as metróvonal felújítása az eredeti tervek szerint novemberben kezdődött volna el. Tarlós István kijelentette, belátható, hogy nem a főváros csapkod össze-vissza az időpontokkal, hanem teljesen nyilvánvaló, hogy a csúszások miért következnek be.

Csak a buszpótláson, abszolút önhibánkon kívül, fél évet veszítettünk."

Szerinte ha a metrót úgy kell leállítani, hogy el sem kezdődött a kivitelezés, akkor annak a politikai következményei 2018-ra beláthatatlanok. Arra az újságírói felvetésre, hogy a júniusi munkakezdés egybeesne a vizes világbajnoksággal, Tarlós István azt mondta, hogy sajnálja:

Érdekelt vagyok abban, hogy a vizes világbajnokság sikeres legyen, de a 3-as metró felújítását részemről egy nappal nem tolhatja el ez a rendezvény, bármilyen fontos is."

A főpolgármester kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a 3-as metró életveszélyessé vált és a metrókocsik állapota akár több áldozatot követelő, halálos kimenetelű katasztrófát okozhat. Gy. Németh Erzsébet bejelentette, hogy a Gyurcsány-párt egy akciósorozattal fogja felkészíteni  az utasokat minden eshetőségre. 

Tarlós István szerint, "a büntető törvénykönyv határát súrolja" a Demokratikus Koalíció röplapja, amin az olvasható, hogy mik a teendők vészhelyzetben a metrón. Ennél lejjebb már nincs morálisan, hogy ezt olyan képviselő teszi, aki húsz évig meghatározó szerepet játszott a fővárosban, és "van képe" ilyen röplapok osztogatására. A Főpolgármesteri Hivatal közleményt is kiadott az ügyben, ebben azt írták: a városvezetés megállapítja, hogy a 3-as metró felújítása kapcsán a DK "részben arcpirító, a valóságot meghamisító röplapokat terjeszt". Egyben azonban a röplap tartalma alkalmas a lakosságban félelemkeltésre, megítélésünk szerint közvetlen közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyeget.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére