Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2022-re beindul a magyar vakcinagyártás

888.hu

2021.05.17. 13:50

A vakcinagyártás és az oltást igazoló applikáció volt a két fő téma az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. 

 

100 nap múlva leteszik Debrecenben a magyar vakcinagyár alapkövét”

– mondta György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján. Az államtitkár kijelentette, a Debreceni Egyetemen és környezetében rendelkezésre áll a szükséges tudás ahhoz, hogy a gyár 2022 végétől biztosítsa az önellátást a járványokkal és a fertőző betegségekkel szemben védő oltóanyagból a magyarok, illetve a Kárpát-medence számára.

A vakcinagyártás kutatást és fejlesztést igényel, így olyan iparágat követel meg, ahol a kreativitás, a megfelelő szakmai ismeretek elengedhetetlenek.

Ennek következtében pedig az iparág dolgozói versenyképes jövedelmet kapnak majd” – tette hozzá az államtitkár. György László elmondta, ez kell ahhoz, hogy 2022 végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsanak a magyarok életének és egészségének megóvása érdekében.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 639 299 fő, közülük 2 727 165-en már a második adag vakcinát is megkapták – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Hétfőn is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket arra kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca-oltásokat az időpontfoglalóban, és szerdáig még kevés Pfizert is azoknak, akik SMS-t kaptak.

A kínai vakcinára folyamatosan lehet jelentkezni, mivel a kórházakba érkezett bőséges szállítmány.

Hétfőn pedig újabb 38 400 Janssen-vakcina érkezik Magyarországra” – tájékoztatott Müller Cecília.

Ezek után Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a Google Play áruházban EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossági néven megtalálható applikáció letöltési lehetőségével összesen 34 ezren éltek. Hangsúlyozta, a mobilalkalmazás jelenleg tesztüzemben működik. Az applikáció igazolja az oltás tényét, ezzel a védettségi igazolvány kiváltására is alkalmas.

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató az igazolvány felmutatása helyett QR-kód leolvasásával is ellenőrizheti az oltottság tényét – mondta az alezredes.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére