Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 65 év feletti orvosok és ápolók nem találkozhatnak a betegekkel

888.hu

2020.03.16. 07:04

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra utasította valamennyi ellátó intézmény vezetőjét, hogy hétfőtől úgy szervezzék át az egészségügyi tevékenységüket, hogy

a 65 év feletti egészségügyi dolgozók ne találkozzanak közvetlenül a betegekkel, és kollégáikkal is csak telefonon konzultáljanak.

A rendelet azért szükséges, mert a koronavírus eddigi ismereteink szerint különösen veszélyes a 60 év feletti korosztályra, az egészségügyi dolgozók élet- és egészségvédelmére, különös tekintettel az idősebb kollégákra pedig kiemelt figyelmet kell fordítani – olvasható a Kormány.hu-n.

Az Emmi szerint az a cél, hogy drasztikusan csökkenjenek az orvos-beteg találkozások. Ezért a közgyógyellátásra való jogosultság a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad.

Bár a rendelkezés fontossága vitathatatlan, de jelentősen megnehezíti az egészségügy működését, ugyanis több tízezer szakemberről van szó. Jelenleg közel harmincezer 65 év feletti egészségügyi szakember dolgozik az egészségügyben.

Az Emmi utasítást adott ki arról is, hogy a veszélyhelyzet végéig az intézmények halasszák el az ütemezett műtéteket, és csak a tartós egészségkárosodást elkerülő műtéteket végezzék el. Az Emmi kérte az intézmények vezetőit, hogy erről haladéktalanul tájékoztassák a betegeket.

Fontos, hogy az idős emberek a saját érdekükben minimalizálják a személyes találkozásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére