Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

56 halott és 291 sérült - ez az idei év eddigi terrortámadásokkal kapcsolatos mérlege

Sümeghi Lóránt

2017.06.23. 20:28

A bevándorlással kapcsolatban továbbra sincs megállapodás, Európa továbbra sem hajlandó elkötelezni magát a bevándorlási hullám megállítása mellett - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a brüsszeli bevándorlási politika a következő hetekben, hónapokban biztosan nem fog megváltozni, mint fogalmazott

a terrorfenyegetettség a nyárra is velünk marad."

A miniszter szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedeket nézve most a legrosszabb, az idén a nagyobb terrortámadások 56 halálos áldozatot követeltek, és 291-en sérültek meg. 

A terrorcselekményekben közös pont, hogy bevándorló vagy bevándorló hátterű elkövetőket derítettek fel" 

– jegyezte meg.

Az európai terrorfenyegetettség korábban soha nem látott szintje miatt Szijjártó Péter arra kéri az utazókat, hogy rövid külföldi tartózkodás esetén is regisztráljanak, és ne csak az országot, hanem a várost is adják meg, ahol tartózkodni fognak. A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy aki utazást tervez, nagy óvatossággal és körültekintéssel járjon el az úti cél kiválasztásakor, tájékozódjon a konzuli szolgálat honlapján, ahol országonként megtalálhatók az információk és a biztonsági besorolások.

Ha egy ország nincs besorolva, biztonságosnak minősül, az első kategóriába sorolt országokba egyáltalán nem javasolják az utazást, a kettes kategóriánál fokozott kockázatú a beutazás" 

– ismertette.

Adott országon belül az egyes régiók besorolása eltérhet – hívta fel a figyelmet. Szijjártó Péter hozzátette, minden nagykövetség és főkonzulátus, konzuli képviselet 24 órában elérhető a nyáron telefonon, ezért érdemes felírni a számukat utazás előtt.

Kitért az utazási biztosítások fontosságára, valamint arra, hogy az európai egészségbiztosítási kártyát kiváltóknak idén kiegészítő biztosítást is szükséges kötniük. Arra kérte a külföldre utazó magyarokat a külgazdasági és külügyminiszter, hogy regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján, mert így kaphatnak a leggyorsabban segítséget egy esetleges terrorakció vagy rendkívüli esemény bekövetkezésekor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére