Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A betelepítési kvótákat csak a kormánypártok akadályozhatják meg

Csordás Bettina

2019.02.14. 11:15

Kizárólag akkor tud Magyarország megmenekülni a kötelezõ kvóta szerinti kényszerbetelepítéstõl, és csak akkor tud hosszú távon a stabil határvédelem mellett kitartani, ha a jelenlegi kormánypártoknak mindehhez itthon és európai szinten is kellõ felhatalmazása van - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Magyar Hírlapnak.

Gulyás Gergely a lap csütörtöki számában olvasható interjúban kifejtette, a kabinet nyugodt és erőteljes kampánnyal készül, mivel a mindennapi kormányzati feladatokat is el kell látnia, döntéseket kell hoznia – írja az MTI.

Ilyen a miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv is"

– mondta.

Kiemelte: az elmúlt évek bebizonyították, Magyarországot a kormánypártok tudják a legeredményesebben képviselni az Európai Unióban.

Az ellenzék ugyanis a Jobbiktól a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióig a bevándorlás támogatására esküdött fel, de legalábbis azonnal letenné a fegyvert az uniós kvóták ránk erőszakolása előtt"

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter az EP-választástól azt várja, hogy hangsúlyeltolódás lesz a bevándorlást elutasító politikai erők javára. Úgy látja, Európát nehezebb lesz kormányozni, mivel egy sokkal fragmentáltabb, sokszínűbb parlament alakulhat meg azt követően, hogy az Európai Néppártnak (EPP) és a szocialistáknak várhatóan – 1979 után először – nem lesz együtt többsége.

Mindig azt mondtuk, hogy a mi helyünk az Európai Néppártban van, és ezt most is így gondoljuk"

– jelentette ki.

Megjegyezte továbbá, az Európai Parlament legerősebb pártja az Európai Néppárt, amelynek legerősebb tagpártja a Fidesz, ezért kölcsönös érdek, hogy a néppárt ne tolódjon el egy olyan liberális irányba, amely már érdemben nem különböztetné meg ezt a politikai családot egy Emmanuel Macron-féle tömörüléstől.

Ezt csak a Fidesszel együtt sikerülhet megakadályozni"

– fűzte hozzá.

Gulyás Gergely szerint a miniszterelnök évértékelő beszéde alapján nem nehéz belátni, hogy van egy világos eszmei alapokon nyugvó kormányzás, egyértelmű célokkal, értékrenddel és ennek megfelelően meghozott döntésekkel, amivel szemben nincs alternatíva a közéletben.

Kijelentette, a migráció elutasítása egyszerre politikai hívószó és társadalompolitikai program, amiből szuverenitásfelfogás, demográfiai program, a nemzeti kultúra védelme, a nő és férfi közötti egyenjogúság tisztelete, tehát magyar és európai jövőkép egyaránt következik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére