Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BKV érvényesíti a kötbért az orosz Metrovagonmasszal szemben

Vincze Viktor Attila

2017.06.27. 11:28

A BKV-nak az orosz Metrovagonmasszal kötött szerzõdésében különbözõ kárátalányokat és kötbérklauzulákat rögzítettek, ezeket a BKV természetesen érvényesíteni fogja - mondta Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli mûsorában.

A vezérigazgató elmondta: a szerződésben kikötötték, hogy a szerelvények hány százaléka lehet rossz egyszerre, és ezt a számot az orosz fél elérte. Ilyenkor, vagy ha késnek a szerelvények leszállításával – és sok más esetben –, automatikusan "kötbérklauzula van", és ennek az összege most ért el egy olyan nagyságrendet, hogy értesítették az orosz felet.

Az orosz cég a mai nappal is kötbérkötelembe esik, hiszen nem tudnak közlekedni a szerelvények – jegyezte meg.

Úgy folytatta: bár jelenleg úgy tűnik, hogy négy-hat hetet csúszik a felújított szerelvények érkezése, az összes – 227 kocsit – jövő nyárra kell leszállítania a cégnek.

A gyártókapacitásáról azt mondta: az orosz metró többet rendel a Metrovagonmastól egy évben, mint a BKV az elmúlt tíz évben, tehát jövő nyárig az oroszok a mostani lemaradást be fogják tudni hozni.

A BKV-vezérigazgató bejelentése előtt a baloldali sajtó még azzal volt tele, mint amit a HVG is írt, miszerint „bár szerelvényenként napi hétmilliót kérhetne a főváros a veszteglő metrókért, mégsem teszi meg azt”.

A hvg.hu értesülése szerint napi 23 ezer euró kárátalányt követelhet a BKV szerelvényenként az orosz Metrowagonmastól a forgalomból múlt pénteken kivont járművek után.

A budapesti városvezetést azonban – a hvg.hu azóta alaptalannak bizonyult információja  szerint – inkább az zavarja, hogy az oroszok késlekednek a többi szerelvény leszállításával. Márpedig a szoftverhiba elhárítása nélkül azok is csak állnának a depóban.

FRISSÍTÉS: Megtalálták és elhárították a felújított metrószerelvény hibáját; ha minden az elvártaknak megfelelően alakul, a jövő héten megkezdődhet a járművek fokozatos, újbóli üzembe állítása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére