Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A felelősséghárításhoz nagyon értenek a baloldali polgármesterek

888.hu

2020.05.14. 21:30

Ha megkérdezik őket, az a baj, ha nem, akkor meg az.

Amint arról a 888 is beszámolt, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben kérte ki a fővárosi polgármesterek véleményét a budapesti kijárási korlátozások feloldását illetően.

A válaszok megérkeztek és kiderült, hogy a baloldali városvezetők kiválóan megtanulták a felelősséghárítást Karácsony Gergelytől.

Az Origo összesítéséből kiderül, hogy a fideszes polgármesterek egyértelmű választ adtak: Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti vezetője és Kovács Péter, a XV. kerület fideszes polgármestere a fokozatos újraindítást javasolta, ahogy Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester is. A baloldali polgármesterek közül csak Tóth József, Angyalföld MSZP-s polgármestere adott egyértelmű választ, ő levelében arról tájékoztatta a kormányt, hogy a fokozatos újranyitás híve.

A DK-s polgármesterek (Kiss László, Niedermüller Péter, László Imre, Cserdiné Németh Angéla és Szaniszló Sándor) közös nyilatkozatban írták, hogy a döntés kizárólag a kormány felelőssége, és elutasították, hogy tőlük kérnek javaslatot.

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere is elhárította magától a döntést, arra hivatkozva, hogy nincsenek információi. Hasonlóan járt el Soproni Tamás momentumos terézvárosi polgármester is. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere furcsa válaszában azt írta, hogy egyértelmű a döntés, majd mégis úgy folytatta, hogy nem tud dönteni, mert nincs elég adata a kerületéről.

Kiss László, Óbuda Gyurcsány-párti polgármestere semmilyen felelősséget nem vállalva a kormányra hárítja a döntést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére