Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A felnőttek nyolcvan százaléka egyetért a kormány újraindítási intézkedéseivel

888.hu, MTI

2021.06.10. 15:30

Magyarországon a felnőtt lakosság nyolcvan százaléka egyetért a kormány újraindítási intézkedéseivel, és úgy érzi, hogy ezek segítségével az életük visszatérhet a megszokott kerékvágásba – közölte legfrissebb felmérése alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

 

A közlemény szerint az áprilisban és májusban bevezetett

17 intézkedés közül nyolccal a válaszadók jelentős többsége egyetértett, és nem volt olyan döntés, amelyet a megkérdezettek kétharmadánál kevesebben támogattak volna.

Azon korosztályokban és csoportokban, ahol nagyobb az átoltottság, támogatóbbak az újraindítási intézkedésekkel – írták.

Ismertették, hogy a beütemezett egészségügyi beavatkozások és a felépülést segítő ellátások újraindításával 92, az iskolák kinyitásával 78, a ballagások megrendezésével és az érettségik személyes megtartásával 86 százalék értett egyet. A megkérdezettek 85 százaléka örült annak, hogy június 1-jétől lehet napközis táborokat szervezni, 78 százalékuk pedig az ottalvós táborozási lehetőséget is jó ötletnek tartja.

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők 38 százaléka, a nagycsaládosoknak pedig az 53 százaléka szeretné táborba küldeni gyermekét a nyári szünet alatt

– tették hozzá.

A felmérésből kiderül az is, hogy

a legtöbben (89 százalék) a fodrászatok és kozmetikák megnyitásának örültek,

a megkérdezettek 84 százalékánál pedig népszerű volt az a döntés is, hogy újra lehet étterembe járni, és a megkérdezettek négyötöde támogatja, hogy május 28-ától a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett lehet lakodalmat tartani.
A védettségi igazolvánnyal igénybe vehető szabadidős programok – múzeumok, könyvtárak, mozik, színházak, fürdők, edzőtermek, szállodák – látogatását a felmérésben részt vevők közel háromnegyede helyeselte. A legkisebb támogatottságot (64 százalék) a sportesemények és rendezvények látogathatósága kapta. A Szép-kártya alszámláinak átjárhatóságával 10-ből 9 válaszadó értett egyet.

Az országos, reprezentatív kutatás ezer felnőtt telefonos megkérdezésével készült, 2021. május 20–23. között – olvasható a közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére