Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fiatalok 40 százaléka azt sem tudja, hogy ki mondta el az õszödi beszédet

888.hu

2018.09.17. 08:59

Segítünk.

Segítünk.

Azt viszont valóban nem tudhatjuk, hogy ki vette fel titokban és ki szivárogtatta ki. (Kivéve persze Hont Andrást, aki az eddigi performanszai alapján úgy gondolja magáról, hogy mindent tud. Mindent is.)

Neves évforduló a mai. 2006. szeptember 17-én, 12 éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd. A szöveget aznap délután ismeretlen személyek egyidejűleg a Magyar Rádiónak, az RTL Klubnak és az Origo internetes portál főszerkesztőjének egy CD-n, MP3-as formátumban juttatták el. A rádió a 16 órai híreiben és honlapján is közölte a hírt. 17 óra körül az RTL Klub egyik riporterének Gyurcsány Ferenc Győrben elismerte: ő beszél a felvételen.

Ekkortól bizonyosodott be, amit addig csak sejteni lehetett: Gyurcsány egy fekete öves hazaáruló. Az akkori miniszterelnök ugyanis a választási kampányban éjt nappallá téve hazudott és a közvélemény, valamint az EU elől eltitkolta az ország valós pénzügyi, gazdasági helyzetét. A beszédből egyértelművé válik, hogy amikor Gyurcsány megszerezte a hatalmat, akkor pontosan tudta, hogy gazdaságilag milyen helyzetben van az ország, továbbá azt is tudta, hogy tennie kell valamit, különben nagy baj lesz. Medgyessy Péter miniszterelnök ugyanis a 100 napos programját végrehajtva olyan osztogatásba kezdett, amely csak külföldi hitelekből volt finanszírozható, az ország képtelen volt megtermelni ennyi pénzt. Gyurcsány pedig nem kezdte el a fájdalmas lépések, megszorítások megtételét 2004-ben, mert csupán 2 év volt hátra a következő választásokig. Helyette inkább tovább osztogatott és "trükkök százaival" próbálta betömködni a lyukakat, a választási évben pedig eltitkolta, meghamisította a költségvetést. Majd ezt a kudarcot a 2008-as gazdasági válsággal magyarázta meg később – vagy nyugtatgatta a saját lelkiismeretét. Holott a válság nem okozója, inkább katalizátora volt az ország elszegényedésének.

Innentől számíthatjuk azt is, hogy az ország balliberális kulturális elitje lehúzta magát a WC-n. Eszterházytól Nádasig – ha már kettőnél több név van itt, akkor az már listázásnak számít –, Gerő András, Radnóti Sándor, stb. is kiállt a beszéd mellett. Mindezzel sikerült elérniük, hogy többé egyetlen közéleti, politikai megszólalásuk se legyen hiteles. A petíciózások és a "fasisztázások" mind-mind otromba sivalkodássá silányultak. Mindezt maguknak köszönhetik, mi meg nekik. Köszönjük.

Hogyan látják a mai fiatalok?

A Magyar Idők megbízásából erről készített felmérést a Nézőpont Intézet.

A magyarok 77 százaléka negatívan vélekedik a beszédről. Ez az adat megegyezik a 2010-es arányokkal, akkor is nagyjából a lakosság húsz százalékának tetszett a beszéd, vagy értett egyet a tartalmával.

Gyurcsány pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a támogatói­ kiállnak a beszéd mellett – legalábbis 90 százalékuk nyilatkozott így.

A szocialisták tábora azonban megosztott a kérdés kapcsán: az MSZP-sek ötven százalékának tetszik az egykori szocialista elnök beszéde, negyvenöt százalékának azonban nem. A kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek tizenkilenc százaléka nem tudja az őszödi beszédet Gyurcsány Ferenchez kötni.

Ez különösen igaz a fiatalabb korosztályra, a 18–29 év közötti korcsoport negyven százaléka nem tudta megválaszolni, hogy ki mondta el a hírhedtté vált monológot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére