Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fiatalok szenvednek az unió bénaságáért

888.hu

2016.03.07. 13:24

Az Európai Unió fiataljai Budapesten tanácskoztak Európa jövõjérõl.

Az Európai Néppárt Ifjúsági szervezete a budapesti Ifjúsági Központban tartotta soros ülését. A rendezvényre egész Európából érkeztek fiatal politikusok. A YEPP Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezete, tagszervezetei által másfél millió fiatalt képvisel.

A fiatal politikusok a migrációról, biztonságról és a fiatalok szabad munkavállalásáról értekeztek.  A tanácsülésen előadóként vett részt Navracsics Tibor, európai uniós biztos, valamint Gál Kinga és Schöpflin György, európai parlamenti képviselők is.

A Fidelitas két beterjesztett javaslatát is elfogadták ma a YEPP budapesti tanácsülésén. Az elsőt a méz fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéséről, a hamis méz hatékony kiszűrése érdekében. A másodikat a vallási kisebbségek haladéktalan védelméről a Közel-Keleten, melynek üldözését az Európai Parlament februári plenáris ülésén genocídiumnak minősítette. 

Our Council is underway. Keep up with us as we discuss a long list of resolutions including the FIFA reform, the violent...

Közzétette: YEPP – 2016. március 5.

Az Európai Unió válsága leginkább a fiatalokat érinti

A fiatalok a legnagyobb áldozatai az Európai Unióban az utóbbi 10-15 évben zajló válságoknak - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa szerint az unió három fő krízissel nézett szembe az elmúlt bő egy évtizedben.

  1. Első helyen említette a gazdasági válságot, amelynek nyomán jelenleg több mint 4 millió fiatal munkanélkülit tartanak számon az EU-ban, akiknek nagy része néhány déli államban koncentrálódik.
  2. A szocializáció szempontjából az uniós biztos fontosnak nevezte az oktatás szerepét. Példaként említette a novemberi párizsi merényletsorozat egyik elkövetőjét, akinek "furcsa" viselkedését az iskolában már a tanára is kiszúrta.
  3. Navracsics Tibor a harmadik fő krízisnek az identitásválságot nevezte, amelyre szerinte számos probléma visszavezethető. Mint mondta, a mai napig nincsenek válaszok olyan kérdésekre, mint hogy mi is a kulturális örökségünk, vagy, hogy milyen Európát is akarunk. Hozzátette: ennek a feladatnak az elvégzéséhez szükség van az ifjúság segítségére.

(youthepp.eu, mti) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére