Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A főváros miatt csúszhatnak a 3-as metró munkálatai

888 / Világgazdaság

2020.10.16. 11:28

Rengeteg pénz forog kockán.
Október végéig maradt idő, hogy megszülessen az alku a Swietelskyvel a 3-as metró alagúti munkálatainak folytatásáról. A jelenlegi városvezetés alatt a projekt ütemezése kezd szétesni, ahogy a 4-es metró esetében is történt. Ez akkor több tíz milliárdos elszámolási vitához vezetett, most pedig 220 milliárdnyi EU-s forrás forog kockán – számolt be a Világgazdaság.
A lap úgy tudja, hogy
a BKV három tenderre bontaná a 3-as metró középső szakaszának alagútmunkálatait, és külön eljárásokban pályáztatná meg a pályaépítést, a biztosítóberendezések munkálatait, illetve a gyengeáramú hálózat kiépítését.
A BKV az idő szűkössége miatt bontaná részekre a munkákat, ugyanis október végéig meg kell születnie a megállapodásnak a kivitelezővel.
A Világgazdaság szerint a cég tucatnyi jogcímen 18,4 milliárd forintot követel a BKV-tól a hátralévő munkák elvégzéséért. Az utóbbi a követelésből mindössze 8,2 milliárdot ismer el. A felek tavasz óta egyezkednek, de a Swietelsky hajthatatlan.
A lap forrásai szerint
a BKV-t a főváros annak ellenére magára hagyta az ügyben, hogy a Karácsony Gergely vezette önkormányzat majdnem egy éve tudhatja, hogy baj lesz a kivitelezéssel.

A 3-as metró felújításának végső dátuma 2023. március, ami a világjárvány miatti engedménynek betudhatóan várhatóan június végére módosul. Ha addig nem sikerül lezárni a projektet, az komolyan veszélyezteti a beruházásra felhasznált uniós pénzeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére