Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gazdasági teljesítmény tette lehetõvé idén a nyugdíjprémium kifizetését

Sümeghi Lóránt

2017.10.12. 22:58

A gazdaság jó teljesítményének köszönhetõen az idén elõször nyílik lehetõség az idõsek számára nyugdíjprémium kifizetésére - közölte Varga Mihály a Senectus Idõsek Otthona csütörtöki ünnepségén Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter, aki az otthonnak helyet adó második kerület országgyűlési képviselője is, emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány mindig fontosnak tartotta az idősek életkörülményeinek javítását, 2010-ben egyik első intézkedésük a nyugdíjak értékének megőrzésére, annak garantálására irányult.

Kitért arra, hogy október 1. az idősek világnapja, így az egész hónap alkalmat ad az idősek ünneplésére, de egész évben megbecsülés kell, hogy övezze őket. A politikus jó egészséget és hosszú életet kívánt az otthon mintegy 100 lakójának. Varga Mihály az MTI-nek elmondta:

idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére."

Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti — ismertette a miniszter.

Az emelt nyugdíjat, illetve a prémiumot novemberben kapják meg a nyugdíjasok" 

— mondta Varga Mihály.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) a kerület polgármestere ugyancsak köszöntötte az otthon lakóit. Úgy fogalmazott: polgármesterként örül annak, hogy az otthon lakói jól érzik magukat a kerületben, illetve a kerület is magáénak vallja az otthonban élőket. A pesthidegkúti Senectus otthont két évtizede hozták létre egy termelőszövetkezet munkásszállójának átalakítása, felújítása nyomán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére