Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyermekvédelmi népszavazás szerves része az európai demokratikus hagyományoknak

888.hu

2021.08.09. 09:30

A kormánynak a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazási kezdeményezése messzemenőkig illeszkedik az európai demokratikus jogállamok hagyományaiba és gyakorlatába.

 

A Magyar Nemzet hétfői számában Farkas Vajkot, az Alapjogokért Központ vezető elemzőjét és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt idézi, akik kiemelték: a XXI. századi népszavazások eredményei alapján több uniós tagállam – köztük számos nyugat-európai ország – állampolgárai elutasítják Brüsszel nyílt társadalmi törekvéseit.

Farkas Vajk a Magyar Nemzetnek azt mondta: a mostani gyermekvédelmi népszavazás arról tesz tanúbizonyságot, hogy Magyarországon egészséges a demokratikus jogállami működés.

Van egy nemzeti sorskérdés, miszerint meg kell óvni a gyermekeket, amellyel kapcsolatos kormányzati álláspontot sokan támadják határainkon innen és túl egyaránt. A demokratikus az, ha ebben a kérdésben az emberek közvetlenül meg tudnak nyilvánulni, a kormány pedig az emberek akaratának megfelelően cselekszik a továbbiakban is.”

 

Ifj. Lomnici Zoltán úgy vélte, a nyugati társadalmakban gőzerővel zajlik a lakosság érzékenyítése, Orbán Viktor pedig ezen tendenciától kívánja megóvni a magyarokat.

Az elsősorban gyermekeket célkeresztbe vevő LMBTQ-propaganda ellen pedig minél előbb, preventív jelleggel fel kell lépni, és mivel kiemelt fontosságú témakörről van szó, a kormány a néptől várja a megerősítést.”

Farkas Vajk szerint a magyar gyermekvédelmi népszavazás kérdései sem szokatlanok az európai színtéren: 2013-ban Horvátországban tartottak népszavazást arról, hogy a házasság csak férfi és nő között jöhet létre, és bár érvénytelenné vált a kiírás, a szavazók 66 százaléka egyetértett a kérdéssel, Szlovákiában pedig hat éve tartottak érvénytelen népszavazást az azonos neműek házasságának és örökbefogadásának engedélyezéséről, valamint az iskolai szexuális oktatásról, és mindhárom kérdésben egyértelmű, kilencven százalék feletti volt az elutasítás aránya.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére