Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Judicial Watch szerint jobban működött a választás, mint Amerika egyes államaiban

888.hu

2022.04.05. 14:20

Russell Nobile, a Judicial Watch amerikai jogvédő szervezet képviselője a vasárnapi Országgyűlési választásokkal kapcsolatban aggodalmát fejezte ki, hogy hogyan is juthattak a baloldali pártok ezekhez a személyes adatokhoz, ám ennek részleteiről nem tudott mondani semmit.

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy semmilyen problémát nem tapasztaltunk. Mindenki arról beszélt, hogy nagyon könnyedén, gördülékenyen, és hatékonyan zajlott le az esemény. Lehet, hogy ki fogok kapni otthon ezért, de ki merem jelenteni, hogy jobban működött a magyarországi választás, mint ahogy az Egyesült Államok néhány államában szokott.”

 

– nyilatkozta Russell Nobile a Judicial Watch amerikai jogvédő szervezet képviselője a vasárnapi országgyűlési választások során szerzett tapasztalatairól kedd délelőtt Budapesten.

A Magyar Nemzetben megjelent interjúban azt részletezte, megfigyeléseik szerint semmilyen gond nem merült fel a szavazópontokon.

„Alapvetően ha valaki szavazni akart, képes volt rá. A legtöbben tudták, hova kell menni, néhány kivételes esetet leszámítva. Azt is láttuk, hogy a különböző pártok képviselői megfelelően működtek együtt a szavazathelyiségben. Keveset kellett várakozni. A legmagasabb idő, amit feljegyeztünk 15 perc volt, de a legtöbb esetben 5–10 perces várakozási idővel kellett számolni.” – fogalmazott.

 

Ha belegondolunk, hogy egy egész ország ugyanazon az egy napon adta le a szavazatát, mindez egy igazán figyelemreméltó teljesítmény.”

 

– tette hozzá.

A jogi szervezet képviselője elmondta, hallottak a baloldal voksolást megelőző lehetséges választási csalásáról, de a választás napján már nem érkezett hozzájuk erre vonatkozó panasz.

 

Kiemelte, hogy az USA-ban ez a fajta csalás nem ritka, így nem lepte meg őket.

 

Russel Nobile aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy hogyan is juthattak a baloldali pártok ezekhez a személyes adatokhoz, ám ennek részleteiről nem tudott mondani semmit.

A Judicial Watch egyébként egy 24 éves múlttal rendelkező jogvédő szervezet. Elsődleges területük a kormány átláthatóságának, elszámoltathatóságának, jogállamiságnak vizsgálata az Egyesült Államokban, ahol többek között az információszabadság területén is folytatnak tevékenységet. Magyarországon elsődleges céljuk az volt, hogy megértsék a helyi választási rendszert. A szervezet megfigyelésének középpontjában a választás levezetése volt, így vasárnap 27 magyarországi településen és 52 szavazóhelyiségben voltak jelen – számol be a lap.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére