Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel"

Zelenka Dóra

2019.04.21. 20:30

Elfogadhatatlannak nevezte Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelõs államtitkára, hogy bár a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel a nemzetközi szervezetek mégis hallgatnak errõl a tényrõl.

A nemzetközi szervezetek és az emberi jogi fórumok némán, cinkosan hallgatnak erről a tényről"

– fogalmazott.

Az államtitkár a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozat nyomán kiadott, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: mély megrendüléssel és őszinte megdöbbenéssel értesült a keresztényeket ért újabb terrortámadásról.

A támadók templomokban, a húsvétvasárnapi misén részt vevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét. 

Nem tudni, milyen sebeket okozott ez az aljas tett a lelkekben, a másfél milliós Srí Lanka-i keresztény közösség lelkében"

– fogalmazott Azbej Tristan, aki együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

Kiemelte, hogy az Orbán-kormány 2016-tól elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére. 

Hozzátette: az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a Srí Lanka-i keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

Mindeközben őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére