Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány a háború hatásainak tompításán dolgozik

888.hu

2022.03.03. 14:45

A kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudja védeni a gazdaság szereplőit és a magyar embereket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 22. alkalommal megrendezett Vállalkozók napján csütörtökön Budapesten.

 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az eseményeket folyamatosan nyomon követik annak érdekében, hogy el tudják indítani azokat a higgadt, megfontolt lépéseket, amelyek ebben a helyzetben is a magyar emberek, és a magyar gazdaság érdekeit szolgálják.

 

Mint mondta, óvatos optimizmussal tekintenek a jövőbe, viszont a kilátásokat nagyban befolyásolja a háború.

 

Biztos vagyok abban, hogy ahogy eddig is, a magyar kormány számíthat a magyar vállalkozásokra, együtt meg tudjuk sokszorozni az erőnket” – fogalmazott a tárcavezető.

A kitüntetési ünnepségen Varga Mihály kitért arra: a járványt követően újult erővel akarta mindenki a munkába vetni magát, „erre készültünk, vállalkozások, kormány és a magyar emberek egyaránt“. Ezért rengeteget dolgoztak a magyar vállalkozások és mindenki az elmúlt két évben. Albert Camus-t idézve úgy fogalmazott: „sok pestis és sok háború volt a világon. De pestis és háború mindig készületlenül éri az embert”.

 

Két éve senki nem gondolta volna, hogy nemcsak a járvánnyal, hanem a háborúval is szembe kell néznie a világnak éppen Európában”

– mondta.

 

A pénzügyminiszter közölte: azért dolgoznak, hogy megmaradjon az emberek cselekvési és választási szabadsága. Emlékeztetett: az első naptól kezdve a kormány tagjaival valamennyien azt hangsúlyozták, hogy a háború a legrosszabb opció. Magyarország érdeke az, hogy ebben a térségben is béke legyen – jelentette ki. Leszögezte: ellenzik a háború folytatását, és nem kívánnak benne „semmilyen módon” részt venni. Higgadtnak kell maradni, az ország érdeke az, hogy a politikában és a gazdaságpolitikában is higgadt és megfontolt lépéseket tegyenek – hangsúlyozta Varga Mihály, hozzátéve:

biztos benne, hogy ahogy a járvány idején, úgy most is számíthatnak a vállalkozói szféra együttműködésére, felelősségérzetére, és a hozzáértő munkájára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére