Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány célja a világban élő 15 milliós magyarság összekötése

Forisek Ádám

2019.05.21. 12:21

A kormány szeretné összekötni az anyaországban, a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő 15 milliós magyarságot. A diaszpóra magyarságát segítő programok célja, hogy új lendületet vigyenek közösségeik életébe – mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kedden Budapesten.

Szilágyi Péter a 2019-20-as Kőrösi Csoma Sándor-program keretében júniusban a déli félteke országaiba utazó ösztöndíjasok oktatási hetének ünnepélyes megnyitóján kiemelte: a 2013-ban életre hívott program kimondottan a diaszpórában élő 2,5 milliós magyarságnak szól.

„Célunk, hogy megőrizzük” azokat az értékeket, amelyeket elődeink a diaszpórában létrehoztak, és „kiemelt figyelmet fordítsunk” a fiatalokra – jelentette ki a miniszteri biztos, hozzáfűzve: ezért szeretnék azt, hogy minél több magyarországi fiatalt tudjanak kiküldeni a diaszpóra magyarságához, és az ösztöndíjasok minél több ottani fiatalt szólítsanak meg.

Közölte, a 2019-20-ban 36 ösztöndíjast küldenek a déli félteke érintett országaiba: júniusban 32-en indulnak dél-amerikai, ausztráliai, új-zélandi és dél-afrikai magyar közösségekhez, szeptemberben pedig négy egyházi ösztöndíjas kezdi meg a szolgálatát Ausztráliában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére