Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány elfogadta a városi otthonteremtési programot

Ányos Miklós

2020.05.27. 13:13

Az úgynevezett rozsdaövezetekben építendő lakások áfája 27 helyett 5 százalék lesz.

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot – közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. A kormány döntése alapján a rozsdamezős területeken épülő új lakások vásárlásának áfája 5 százalékra csökken és gyorsabb lesz az engedélyezés, az építkezések megvalósítása.

Fürjes Balázs elmondta: a kormány az elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építésének ösztönzése, építőipari munkahelyek teremtése és megmentése, valamint a lepusztult városi rozsdaövezeti területek megújítása érdekében hozott döntéseket és tesz javaslatot a parlamentnek.

Azt javasolják az Országgyűlésnek, hogy a szaktörvényben hozza létre a barnamezős akcióterület fogalmát, csökkentse 5 százalékra az itt épülő új lakások áfáját, legyen továbbra is áfamentes a lakásbérlet, és a kormányt hatalmazza fel, hogy az önkormányzatokkal egyeztetve jogszabályban állapítsa meg a barnamezős akcióterületeknek minősülő konkrét városrészeket – közölte az államtitkár.

Karanténkötelezettség nélkül léphetik át szerdától egymás országhatárait a csehek, a szlovákok és a magyarok, ha a másik országban nem tartózkodnak tovább 48 óránál – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a kormány kedden az Országgyűlés elé terjesztette a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amelynek értelmében az operatív törzs ügyeleti központja a továbbiakban is működik majd és irányítja a járvány elleni védekezést.

Felkészülünk az esetleges második hullámra, és ennek következményeképpen az ügyeleti központ továbbra is ellátja a feladatát.

A különleges jogrend helyébe az egészségügyi válsághelyzet lép.

Változatlanul alacsony az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma az egész ország területéről – közölte az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília ismertette: az elmúlt napon 22 új esetet regisztráltak, és 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Az aktív fertőzöttek száma 1432, 430 beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Új beutalási rendet, a betegútra vonatkozó algoritmust állítottak össze az egészségügyi szolgáltatók, a kormányhivatalok és a népegészségügyi szakemberek részére, amely tartalmazza, hogy melyik beteget melyik egészségügyi intézményben kell elhelyezni.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján januártól márciusig 8,5 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban.

A járvány idején tehát többlethalálozásról nem beszélhetünk, az alacsonyabb halálozási számot az alacsonyabb aktivitású influenzajárvány okozhatta

- tette hozzá Müller Cecília. Magyarországon a gyermekkori kötelező védőoltásokat minden gyermek időben megkapta, kizárólag az iskolai kampányoltások, így a B típusú májgyulladás, illetve a lányok önkéntes HPV elleni oltása csúszott egy kicsit, de ezeket az oltásokat is megkapják a gyerekek még ebben a tanévben.

MTI

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére