Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A környezetvédelem nem egy terület a sok közül, hanem mindenhol jelen kell lennie

888.hu

2020.03.02. 10:08

Kocsis Máté beszélt a Magyar Nemzetnek arról, hogy miért nincs környezetvédelmi minisztérium a kormányban, és arról is, hogy a klímahiszti miben különbözik a felelősségteljes ökológiai gondolkozástól.

Hosszabb interjú jelent meg a Magyar Nemzetben Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével. Az interjúban a migráció és a börtönbiznisz mellett a környezetvédelemről is sok szó esik.

Kocsis Máté szerint a klímavédelem konzervatív érték, azonban Magyarország (Nyugat-Európához hasonlóan) a balliberális oldal kisajátította magának a témát azzal, hogy klímahisztit kerekített, míg a jobboldal lassabban reagált az ökológiai kihívásokra. Azonban míg a baloldal komolyan vehetetlen ötletekkel dobálózik, addig a jobboldal felelősségteljesen áll a kérdéshez.

A klímahiszti kifejezés nem az éghajlatváltozásról vagy a természetes környezet világléptékű rombolásáról szóló diskurzusra és megoldási javaslatokra vonatkozik, hanem azok viselkedésére, akik felelősség nélkül, alkalmi politikai előnyt akarnak kovácsolni mindebből

– mondta Kocsis Máté, majd hozzátette, hogy ebben az ügyben a cselekvés a fontos, nem a szimbólumok. Éppen ezért a frakcióvezető úgy látja, hogy nem baj, hogy Karácsony Gergely nevét kötik a klímaváltozás elleni küzdelemhez, fontosabb az, hogy a kormány környezetvédelmi államtitkára hogyan végzi a munkáját.

A börtönbizniszről Kocsis Máté elmondta, hogy a kifogásolt kártérítési perekben hozott ítéletek nemcsak a kormányt zavarják, hanem az emberek igazságérzetét is, ami komoly társadalmi feszültséget okoz.

Lényeges körülmény még, hogy ezen perek nagy része nem is a fogvatartottak ötletére vagy valós sérelmeik alapján indulnak, hanem a Soros-hálózat áljogvédői és liberális ügyvédek sikerdíj fejében járnak celláról cellára és veszik rá az elítélteket az eljárás megindítására

– emelte ki Kocsis Máté, és hozzátette, hogy a probléma megoldásában sokat fog segíteni a nemzeti konzultáció eredménye.

A teljes interjú ITT érhető el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére