Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A köz- és a versenyszférában is kezdődik az idei első emelt bérek kifizetése

888.hu/MTI

2022.02.04. 16:30

A február több millió magyar embernek hoz magasabb bért, hiszen ezekben a napokban kezdődik az idei első emelt bérek kifizetése a köz- és a versenyszférában is – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook oldalára feltöltött videójában pénteken.

 

Közölte:

  • az ápolók és a mentőápolók fizetése 21 százalékkal,
  • a szociális dolgozóké pedig 20 százalékkal emelkedik.

Utóbbiakra példaként az idősotthonokban, a bölcsődékben és a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat említette.

Hozzátette, hogy

a kulturális területen tevékenykedők is 20 százalékos béremelést kapnak.

Egyúttal jelezte, emelkedett a rendvédelmi dolgozók, a rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédők fizetése is, ezen felül pedig magasabb fizetést kapnak a köznevelésben dolgozó – óvodai, általános iskolai és gimnáziumi – tanárok is.

A kormányszóvivő elmondta a közszférában 2010 óta zajlanak az átfogó béremelési programok, csak az idei béremelésekre 800 milliárd forintot fordítanak.

Szentkirályi Alexandra rámutatott, a kormány újabb 750 milliárd forintos adóterhet vett le a magyar vállalkozásokról, hogy folytatni tudják a dolgozóik béremelését. A minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelése egymillió munkavállalónak hoz magasabb fizetést – ismertette.

Emlékeztetett, a béremelések mellett az is emeli a jövedelmet, hogy a dolgozó szülők ezekben a napokban családi adó-visszatérítést kapnak, átlagosan 450 ezer forintot.

Kiemelte, a béremelésekhez és az adócsökkentéshez szükséges több ezer milliárd forintot a kormány sikeres gazdaságpolitikája termeli ki. Rossz, elhibázott gazdaságpolitikával esély se lenne ekkora béremelésekre, adócsökkentésekre – mondta a kormányszóvivő.

Április 3-án arról is szavazunk, hogy folytatjuk a béremelések és adócsökkentések politikáját vagy visszatérünk a Gyurcsány-Bajnai korszakhoz, amikor tömegével veszítették el az állásukat a magyar emberek, agyonadóztatták őket és befagyasztották a béreket

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra, aki elmondta, Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére