Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A magyar kormány partner a külhoni magyarok szerzett jogai megőrzésében, bővítésében"

Bokor Gábor

2019.04.11. 18:20

A magyar kormány mindig partner kíván lenni a külhoni magyarok szerzett jogainak a megõrzésében, bõvítésében - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtökön, kétnapos csíkszeredai látogatása kezdetén a magyar közmédiának adott nyilatkozatában.

Több oka és célja van a látogatásomnak"

– kezdte beszédét az államtitkár, majd azzal folytatta, hogy egyfelől adományokat hozott az árva gyermekekkel foglalkozó csíkszeredai Csibész Alapítványnak. Ezek átadása után székelyföldi polgármesterekkel találkozik, hogy meghallgassa javaslataikat.

Pénteken állampolgársági eskütételen vesz részt Magyarország csíkszeredai főkonzulátusán, találkozik a június elsejei csíksomlyói pápalátogatás helyi szervezőivel, előadást tart a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen és meglátogatja a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát.

Menczer Tamás elmondta: néhány hete Pécsett, a Kodály-központban tartottak jótékonysági koncertet a Csibész Alapítvány megsegítésére, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatott. Az ott gyűjtött adományokat hozta el a Gergely István (Tiszti) által vezetett árvaházakba. Reményét fejezte ki, hogy a gyermekek élete egy kicsit szebb, könnyebb lesz a felajánlott adományoknak köszönhetően.

Az államtitkár a magyar kormány egyik legfontosabb feladatának tartotta a külhoni magyarok segítését, a mellettük való kiállást.

Nagyon fontosnak gondoljuk, hogy a külhoni magyarok meg tudják őrizni az identitásukat, a magyarságukat, a szokásaikat, az anyanyelvüket, az anyanyelvi oktatásukat. Politikusilag úgy szokták mondani, hogy a szerzett jogaik megmaradjanak, és lehetőség szerint bővüljenek. Ebben mindig partner a magyar kormány"

– fogalmazott Menczer Tamás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére