Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok ismét az üldözött keresztények segítségére siettek

Horváth József György

2017.08.17. 10:58

Huszonhétmillió forint gyûlt össze eddig az üldözött közel-keleti keresztények javára, otthonaik újjáépítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által szervezett online gyûjtésen - mondta Veres András, az MKPK elnöke.

Veres András az M1 műsorában közölte: a körülbelül egy héttel ezelőtti adatok alapján az látszik, hogy bár kevesebben adakoztak, mint a korábbi, templomi gyűjtésen, az összeg "úgy tűnik, lényegesen nagyobb". Hozzátette: bízik abban, hogy bár tanévkezdés közeledik, sokan érzik, hogy vannak szegényebb emberek, és szükséges segíteni, hogy legyen hol lakniuk.

Veres ismertette: a helyi keresztények püspökeivel vannak állandó kapcsolatban, tőlük hallottak arról is, hogy az iraki Moszul közelében van egy lebombázott terület, ahol nagyon nagy szükség lenne arra, hogy minél előbb visszaköltözhessenek a keresztények, akik vagy menekülttáborokban, vagy a rokonaiknál éltek.

Elmondta: augusztus végéig tart a gyűjtés, amelynek ötlete június elején vetődött föl, mert sürgető kérések érkeztek hozzájuk arról, hogy bizonyos településekre vissza tudnának költözni az elüldözött emberek, de a lakásaik, otthonaik mintegy 80 százalékban elpusztultak és a rokonoknál is nehéz a helyzetük, hiszen sok esetben nagycsaládokról van szó.

Akik szeretnének, még augusztus hónapban, egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003) keresztül tudnak hozzájárulni a gyűjtéshez.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére