Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok elkezdtek enni, de közben páran megszöktek

888.hu

2016.07.27. 17:18

Néha elmennek enni a tranzitzónába a határon éhségsztrájkoló migránsok. Illegális bevándorlók szöktek meg Kiskunhalasról.

Öt algériai és két marokkói férfi megszökött kedd este a kiskunhalasi őrzött befogadóállomásról, hármukat már elfogták a hatóságok, kettejük tartózkodási helyét pedig már ismerik. A hatóságok komoly erőkkel keresik az elszökött embereket, akik mind erőszakos, tiltott határátlépést követtek el, ezért őrizték őket a táborban.

Az eset előzménye, hogy kedden este egy algériai bevándorlót fogtak el szökési kísérlet közben, az ezt követően tartott létszámellenőrzésen derült ki, hogy több fiatal férfi elhagyta a tábort. Bakondi beszámolt arról is, hogy egy iraki migráns összevagdosta a testét a késő esti órákban.

Többé nem esznek a migránsok

Nem megerősített információk szerint a szabadkai befogadóállomásról szerda reggel további száz migráns akart csatlakozni a demonstrálókhoz, de a szerb rendőrség ezt megakadályozta. Jelenleg tíz rendőr járőrözik a tábor körül. A magyar határ melletti tisztásra vasárnap érkezett meg 130 migráns gyalog Belgrádból, ahonnan eredetileg mintegy 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak még péntek délután. 

A menekültek korábban azt mondták: azért jöttek, hogy a határzár és a menedékkérők beengedésére vonatkozó szigorú szabályok ellen tiltakozzanak. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn azt mondta az M1-en, hogy a vasárnap a horgosi határátkelőhelyhez érkezett 130 migráns közül egy sem adott be menedékkérelmet.

A határátkelőhelyen saját sorrendet állítottak fel a migránsok: az egyedülálló férfiak csak a családok, idősek, betegek után következnek, és a vasárnap érkezett 130 ember mind egyedülálló férfi. Egyes beszámolók szerint, a már veteránnak számító migránsok külön "bevándorló önkormányzatot" működtetnek. 

Az éhségsztrájkolók egyike szerint 3-4 napig akarnak tüntetni a magyar határnál. Közülük azonban sokan feladták és a közeli tranzitzónába mentek, többen később újra csatlakoztak a csoporthoz.

(MTI, M1, Híradó, Index, Origo) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére