Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Népszabadság volt fõszerkesztõje halálra gázolt egy biciklist, de csak felfüggesztettet kapott

888.hu

2017.03.24. 13:12

A hajdani Népszabadság volt fõszerkesztõje 2015. március 30-án Budapesten a VII. kerületi Rottenbiller utca és István utca keresztezõdésében sodort el egy kerékpárost, majd továbbhajtott. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bûntettével vádolta meg. A Népszabadság fõszerkesztõi posztjáról lemondott és átadta a testvérének. A lap szerencsére 2016-ban megszûnt.

A Fővárosi Törvényszék tavaly májusban első fokon csak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek és egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. Emellett két évre a járművezetéstől is eltiltották, a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette alól viszont bizonyítottság hiányában felmentették – írta a Velvet

A másodfokon eljáró bíróság pénteken helybenhagyta az elsőfokon kiszabott, felfüggesztetett fogházbüntetést, a járművezetéstől 2 év helyett viszont 2 év 6 hónapra tiltották el, mert a bíróság szerint a volt főszerkesztő többször is súlyosan megszegte a KRESZ szabályait, ami végül a balesethez vezetett.

A segítségnyújtás elmulasztásának bűntette alól bizonyítottság hiányában jogerősen is felmentették. Murányi az utolsó szó jogán ma is azt mondta, hogy „rettentően sajnálja″.

Az elgázolt biciklis olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy egy hónappal a baleset után a kórházban elhunyt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére