Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelősségre vonhatják az ukrán hajóskapitányt

Vincze Viktor Attila

2019.06.18. 12:11

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta – erről a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike beszélt a köztelevízió M1-es csatornáján.

Sógor Zsolt azt mondta, a szállodahajó a baleset után nyolcszáz méterrel feljebb állt meg. Száz méterrel mögötte azonban közlekedett egy másik Viking hajó is, amely egy kis időre megállt, de nem biztos, hogy teljesen meggyőződött arról, mi történt a helyszínen.

Az ügyvéd szerint az elvárható gondossággal eljárva lehet, hogy több embert is meg lehetett volna menteni, mert nemcsak a hét túlélő esett a vízbe, annál – elmondása szerint – többen álltak a Hableány fedélzetén.

A tragikus hajóbeleset lehetséges kiváltó okaival összefüggésben a jogi képviselő azt hangsúlyozta, hogy az ukrán hajóskapitánynál nem merült fel ittasság kérdése, ezért a baleset nagy valószínűséggel valamilyen fajta figyelmetlenségre vezethető vissza. Ez lehetett akár az is, hogy a Viking Sigyn kapitánya esetleg internetezhetett a baleset bekövetkeztekor a mobiltelefonján, ami elvonta a figyelmét. Ezt a lehetséges történést látszik megerősíteni az a tény, hogy az ukrán kapitány közvetlenül a baleset után adatokat törölt ki a telefonjából.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a nyomozás eddigi adatait ismerve szerinte a baleset miatt elindított büntetőügy első szakaszát várhatóan 2020 márciusáig fejezheti be a nyomozóhatóság, és így akkor megtörténhet a vádemelés az ügyben.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet, a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek három dél-koreai utast.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére