Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szcientológusok korábbi elnöke is a parlamentbe vágyik

Bertha László

2017.02.01. 14:28

A szcientológia "egyház" egykori elnöke, Weith Katalin is bejelentkezett a 2018-as választásokra az általa alapított Magunkért Mozgalommal.
A szcientológia „egyház” egykori elnöke, Weith Katalin is bejelentkezett a 2018-as választásokra az általa alapított Magunkért Mozgalommal.

Egyre több az önkéntes miniszterelnök-jelölt, politikus, illetve párttá válni akaró „civil” mozgalom. A Magyar Idők beszámolója szerint a szcientológusok korábbi elnöke, Weith Katalin is visszatért a közéletbe.

A sokak által nemes egyszerűséggel bizniszszektának tartott szcientológusok volt vezetője az általa alapított Magunkért Mozgalommal készül a 2018-as választásokra. A mintegy félévvel ezelőtt bejegyzett szervezet kedden tartotta második „közéleti klubját” Debrecenben, de voltak már rendezvényeik a fővárosban is.

A lap megjegyzi, hogy Weithnek az „egyházi” tevékenységének köszönhetően nagy tapasztalata van a hálózatszervezésben. Nem meglepő módon, a politikai álmokat dédelgető Weithnek jó kapcsolatai lehetnek a 2010 előtti balliberális elit egyes tagjaival is, hiszen 1996-ban a Fővárosi Millecentenáriumi Fesztivál PR-főnöke volt, és saját elmondása szerint az akkori SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor és Horn Gyula miniszterelnök között kellett „kríziskommunikációt” folytatnia.

Weith Katalin később külső szakértőként a soron következő választási kampányban is segédkezett, majd 2001-ben Medgyessy Péter mellett tűnt fel, végül a gyurcsányi fordulatot követően hagyta ott a szocialistákat. A szcientológusok exelnöke ekkor vágott bele a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány felfuttatásába, mely szorosan kötődik az emberi életeket világszerte megnyomorító „egyház” tevékenységéhez.

A szcientológusokhoz kötődő alapítványoknak egytől egyig ugyanaz a célja: a megvezethető emberek beszervezése és a termékeik rájuk sózása.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hasonló céljai lehetnek az úgynevezett „Drogmentes maratonnak” is, mely több száz magyar általános iskolába beférkőzött, az esetek túlnyomó többségében eltitkolva azt a tényt, hogy a nemes célok mögé bujtatott alapítvány a szektához kötődik.

Érdekesség, hogy a szcientológusokat már 1993-ban destruktív szektának minősítette az Országgyűlés, melyet az MSZP-SZDSZ fémjelezte Horn-kormány oldott fel 1995-ben. Az egyházi státusukat végül a 2010 után elfogadott új egyházi törvény szüntette meg, így elmondható, hogy nem éppen kedvező számukra, amikor a jobboldal kormányoz. A szcientológusok ellen jelenleg egy adatvédelmi vizsgálat is folyamatban van, ugyanis a vád szerint olyan személyes adatokat megadására kötelezték egy korábbi hívüket, amely visszaélésre, zsarolásra ad lehetőséget számukra.

A kamuegyház tevékenységét számos országban korlátozzák: Görögországban például betiltották, míg Franciaországban és Németországban nemzetbiztonsági kockázatként tekintenek rájuk a hatóságok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére