Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szlovák rendõrök a déli határainkig nyomulnak elõre

Bokor Gábor

2016.08.01. 13:28

Szlovákia 25 rendõrt küld ma a magyar-szerb határra. Az egyenruhások cseh, lengyel és osztrák kollégáikkal kiegészülve egy hónapig segítenek a magyar hatóságoknak a schengeni határ védelmében.

Magyarország hivatalosan július 21-én kért segítséget a visegrádi országoktól, hogy közös erővel védjék meg a migránsok elől a déli határszakaszt, míg Ausztria már korábban felajánlotta segítségét.

Szükség esetén az első körben érkező 25 rendőrt egy hónap után újabb egység fogja felváltani. A szlovák rendőröket pisztollyal, bilinccsel, gumibottal és gázspray-vel, továbbá lehetőség szerint járművekkel és éjjellátó készülékekkel látják el a magyar hatóságok. A külföldi szolgálatteljesítéssel járó anyagi juttatásokat a szlovák fél fedezi.

Ezen a téren nemcsak Magyarországgal, hanem szükség esetén Szlovéniával, Macedóniával és más országokkal, valamint természetesen az uniós határvédelmi ügynökséggel (Frontex) is együttműködhetünk."

– mondta Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szlovákia Görögországba és Olaszországba is küld rendőröket, ott elsősorban a menekültek regisztrációja során fognak segíteni.

Jelenleg 25 szlovák rendőr Macedóniában teljesít szolgálatot, megbízatásuk augusztus 24-én jár le, sorozatban ez a harmadik váltás az országban.

(Új Szó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére