Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szovjet emlékmű eltávolítását és a trianoni szoborcsoport helyreállítását kéri a Mi Hazánk Ifjai

888.hu

2020.05.03. 15:20

Erről Vékony Csongor Levente, az ifjúsági szervezet elnöke beszélt a budapesti Szabadság téren.

A budapesti Szabadság téren tartott sajtótájékoztatót vasárnap Vékony Csongor Levente, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke.

A fiatal politikus az elemi.hu tudósítása szerint elmondta, több településen, így Budapesten is megkezdődött a Mi Hazánk „Magyar zászlót minden házra!” nevű akciója, az ifjak pedig „Trianon 100” címmel egy többrészes videósorozatot indítanak, melyben elszakított területen született fiatalok fogják bemutatni, hogy Trianon éppúgy a XXI. század problémája, mint a XX. századé volt.

Vékony Csongor Levente a budapesti Szabadság téren tartott sajtótájékoztató vasárnap.

Vékony Csongor Levente leszögezte, hogy bár a koronavírus okozta veszélyhelyzetben az egészségügyi óvintézkedések, a szociális és a gazdasági segítségnyújtás az elsődleges, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Trianon 100. évfordulója van.

De most azért vagyunk itt, hogy újonnan kérjük a kormányt, vigyék a kommunista szoborparkba a szovjet megszállás emlékművét, és állítsák vissza a volt trianoni szoborcsoportot, középen az ereklyés országzászlóval, melyet a bevonuló Vörös Hadsereg rombolt le

– ismertette a sajtótájékoztató fő üzenetét a szervezet elnöke.

Vékony Csongor Levente felhívta a figyelmet, hogy Csehországban antikommunista politikusokat akartak megmérgezni (köztük Ondrej Kolart), amiért szerepet vállaltak Ivan Konyev szovjet marsall szobrának eltávolításában. Konyevnek egyébként magyar vonatkozása is akad: tevékenyen részt vett az 1956-os magyar szabadságharc leverésében.

Ránk is ez vár?

– tette fel a kérdést a Mi Hazánk Ifjainak vezetője, megjegyezve, hogy ettől sem fognak megriadni.

Vékony Csongor Levente aláhúzta, a szabadságunkat a vörös csillag soha nem szimbolizálta, ezért ismételten megkérte a kormányt, hogy távolítsa el a Szabadság téren álló szovjet emlékművet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére