Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A V4-ek meghatározó szerepet játszhatnak az EU reformjában

Csordás Bettina

2018.11.24. 18:49

A visegrádi országok (V4) meghatározó szerepet játszhatnak az EU reformjában, többek között a térségünk gazdasági súlyát tekintve - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyûlés elnöke.

A lengyel és a magyar egyetemisták előtt tartott pódiumbeszélgetésen Kövér Lászlót és a lengyel szejm elnökét, Marek Kuchcinskit elsősorban az ő közéleti szerepvállalásuk okairól kérdezték, azokról a meghatározó emberformáló pillanatokról, amelyek életpályájukra kihatottak – írja az MTI.

A két ország Európán belüli szerepére vonatkozó kérdésre válaszolva, Kövér leszögezte:

A V4 országai egyre nagyobb tekintélynek örvendenek, többek között azért, mert a migráció kérdésében az idő a mi nézőpontunkat igazolta."

Fontosnak nevezte a V4-es összefogást. A közös platform kialakítására jelenleg a következő uniós keretköltségvetés folytatott vita ad újabb lehetőségeket – emelte ki.

A házelnök szerint, azon gazdasági teljesítményben, amelyet a régió országai az utóbbi időben fel tudtak mutatni, a V4-ek meghatározó súllyal fognak rész venni az EU átalakításában, reformjában.

A visegrádi összetartozást fontosnak nevezte Marek Kuchcinski.

Ez egy racionális út, nincs ennél jobb"

– jelentette ki a lengyel házelnök.

A lengyelországi Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet által szervezett négynapos szabadegyetemen mintegy 150 magyar és lengyel egyetemista vesz részt. Előadást tartott többek között Szabó Dávid, a Századvég kutatási igazgatója, Nacsa Lőrinc képviselő és Kovács István történész, író, diplomata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére