Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A XXII. kerület átvenné a dél-budai szuperkórház-projektet

Ányos Miklós

2019.11.22. 16:03

Ha a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai egészségügyi ellátást fejlesztő beruházás, akkor Budafok-Tétény szívesen látja a tervezett centrumkórházat.

Az önkormányzati választások óta sok hír jelent meg a budapestiek életminőségét javító fejlesztések leállításáról. Az ilyen beruházások nemcsak egy új épület megépítését jelentik, hanem a fejlesztésre szánt terület teljes megújítását, sok esetben az adott komplexumhoz társuló további infrastrukturális fejlesztéseket is.

Azt gondolom, az újonnan pozícióba került vezetőknek feladata átgondolni az irányt. Azzal nincs gond, ha ez az irány az előző vezetéshez képest gyökeresen más, azonban olyan, jól előkészített és szakmailag alátámasztott beruházásokat csak azért blokkolni, mert politikailag ez az érdekük, felelőtlenség

– fogalmazott Karsay Ferenc a XXII. kerület polgármestere.

Budafok polgármestere egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy Dél-Budán új centrumkórházat kell építeni, mert Budapest déli részének egészségügyi ellátása ezzel jelentősen fejlődne. A hírek szerint az újbudai DK-s polgármester által vezetett önkormányzat nem támogatja, hogy megépüljön az az új, korszerű szuperkórház a XI. kerületben, amely a dél-budai térség – így a XXII. kerület – lakosságának is 21. századi egészségügyi szakellátást nyújtana.

A XXII. és a környező kerületek lakosságának magas színvonalú egészségügyi ellátásának megteremtése érdekében tárgyalásokat kezdeményezek az illetékes kormányzati szerveknél egy olyan budafoki helyszín kijelölésére, amely a beruházás által revitalizálódhat. – mondta el Karsay.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére