Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A zsidózásért lemondott Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik

Pörge Béla

2019.02.18. 11:11

A zsidóveréssel hencegõ Szávay helyett azt a Bencsik Jánost jelölte az Országgyûlésbe a Jobbik, aki hosszasan mentegette Gyöngyösi Márton zsidók listázásáról szóló kijelentését.

A Mandiner számolt be a hírről, hogy Bencsik János, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnöke 2012-ben több cikkben próbálta megvédeni a zsidók listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont. Egyik cikkében pedig ő maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat – köztük Dov Zakheim rabbit és Richard Perle republikánus politikust –, akik miatt szerinte "izraeli ügynökök" markába került Amerika. Bencsik több írása is megjelent a Jobbikhoz köthető Barikád című lapban.

Bencsik az idézett cikkében arról írt, hogy az Egyesült Államok "feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert". Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes összesítésre hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, "akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban".

A Mandiner kiemeli, hogy Bencsik János a Jobbik budapesti elnöke. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a bevándorláspárti baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választások során, akkor a főváros kapcsán Bencsikkel kell majd egyezkedniük a balliberális pártok budapesti képviselőinek.

A Jobbik országos elnöksége decemberi ülésén döntött arról, hogy az Országgyűlésben Szávay István helyét Bencsik János veszi át. A Jobbik frakciójából szintén távozó Staudt Gábor helyére Csányi Tamás ülhet a parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére