Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Aki elmegy a szűrésre, a családját is védi”

888, MTI

2020.05.14. 06:30

A Semmelweis rektora szerint őszig biztosan nem várható nagy koronavírus-járvány.

Az emberek betartják a szabályokat, nyáron erősödik mindenki immunrendszere, a vírus pedig nem szereti a meleget és az ultraibolya-sugárzást – indokolta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az álláspontját az M1-en.

 

Ősszel ugyanakkor ismét szezonális kihívással kell majd szembenézni, ám addigra még jobban fel tudunk készülni, mert ismerik a megelőzési szabályokat, azt, hogy milyen a vírus, milyen betegséget okoz és a betegeket hogyan kell kezelni. Mindaddig azonban, amíg vakcina vagy gyógyszer nem áll rendelkezésre, nem lehet kijelenteni, hogy megszűnt a fertőzésveszély

– tette hozzá.

Elmondta: a négy orvosegyetem által végzett reprezentatív szűrőprogram keretében a meghívott 18 ezer emberből, immár 10 ezer ember részt vett a vizsgálaton.

Minél többen vesznek részt a szűrésen, annál részletesebb adatok állnak majd rendelkezésre. Nem csupán az országos átfertőzöttségi helyzetről, hanem regionálisan is adatokat kapnak. Vagyis aki elmegy a szűrésre, a családját is védi, hiszen a közvetlen környezetének is hasznosítható adatokkal szolgálhat a szűrőprogram

– mondta Merkely.

A szakértő szerint hogy ha lesz a koronavírus-fertőzésnek második hulláma, az biztosan kevésbé lesz kiterjedt Európában, mint az első volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére