Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai választási megfigyelők sehol nem tapasztaltak említést érdemlő fennakadást, problémát

888.hu

2022.04.13. 20:30

A Judicial Watch nevű amerikai konzervatív, pártatlan oktatási alapítvány tegnap bejelentette, hogy egy hattagú választási megfigyelői missziót küldött Magyarországra a 2022. április 3-i országgyűlési választásokra és népszavazásra.
A Judicial Watchnak a magyarországi választások szóló jelentése megállapítja, hogy a magyarországi választás lebonyolítása hatékony és rendezett volt, figyelemre méltó esemény nem történt.

 

A Judicial Watch delegációját olyan ügyvédek vezették, akik korábban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumában foglalkoztak választási ügyekkel, ahol fő feladatuk tagállami és szövetségi választások lebonyolításának felügyelete volt. Emellett voltak a delegációnak olyan tagjai is, akik korábban a Judicial Watch kötelékében végeztek választási megfigyelést – írja a publikáció.

 

A Judicial Watch képviselői a választás napján Budapesten és környékén 52 szavazókört figyeltek meg 27 helyszínen és sehol nem tapasztaltak említést érdemlő fennakadást, problémát.

 

A magas, 70% körüli országos részvételi ellenére a szavazásra várakozó sorok általában rövidek voltak, és a várakozási idő csak ritkán haladta meg a 15 percet. Úgy tűnik, az a magyar választási gyakorlat, miszerint a minden pártnak minden szavazatszámláló bizottságban lehet delegáltja, hozzájárult ahhoz, hogy a választást zavartalanul lehessen lebonyolítani. A jelentés szerint a szavazás lebonyolítása sok szempontból hatékonyabb volt, mint amit a misszió tagjai az Egyesült Államok egyes részein korábban tapasztaltak. A Judicial Watch megfigyelési módszertana annak vizsgálatára helyezi a hangsúlyt, hogy megfelelően gyakorolható-e a választójog, azaz a polgárok könnyen leadhatják a szavazataikat, amelyek egyenlő súllyal esnek latba. A megfigyelők különösen a választások napján felmerülő konkrét problémák és visszásságok rögzítésére összpontosítanak, mint a törvénytelen szavaztatás, a szavazásra vonatkozó szabályok önkényes módosítása, agresszív szavazási segítségnyújtás, a szavazólapok szabályszerűtlen kezelése, a szavazók megfélemlítése, összetűzések, valamint a szavazók „eltérítésére” vonatkoznak, ami akkor áll fent, ha nem megengedhető, hogy szavazzanak, hiszen nincs náluk a személyazonosságukat igazoló dokumentum – írja a szervezet a honlapján.

 

Az amerikai szervezet megjegyzi, módszertana eltér más nemzetközi választási megfigyelők által alkalmazott megközelítésektől, akik gyakran ideológiai értékítéletek alapján bírálták a magyar választásokat olyan kérdésekben, mint a média elfogultsága, a negatív kampány, a kampányfinanszírozás vagy a női jelöltek aránya – olvasható a Judicial Watch oldalán.

Az ő jelentésük szerint „ezekkel a kérdésekkel inkább a média szerkesztőségeknek kell foglalkozniuk nem pedig a választási megfigyelőknek”.

A nemzetközi baloldal ellepte Magyarországot, hogy megpróbáljon vitát generálni ellenfelük, Orbán Viktor megválasztásának legitimitásáról. Ezzel szemben a Judicial Watch választási szakértői, megfigyelői gyakorlatilag semmilyen problémát nem észleltek a magyarországi választások lebonyolításában.”

– jelentette ki Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére