Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antiszemita kirohanásaikkal bélyegzi meg magát a Jobbik

Csordás Bettina

2018.11.29. 07:22

Továbbra is gyakoriak a Jobbikban az antiszemita kirohanások, zsidóellenes megnyilvánulások, ebbõl is látszik, hogy a párt nem változott semmit - mondta Deák Dániel a Magyar Idõknek nyilatkozva.

Ahogy arról már szerdán beszámoltunk országgyűlési képviselő az a jobbikos, aki a párt májusi tisztújító kongresszusán dicsekedett el azzal, hogy egy belvárosi szórakozóhelyen összetűzésbe keveredett egy zsidó nővel, állítása szerint a nő többször sértegette, ezért a jobbikos párttag leütötte őt.

Az ilyen esetek szemmel láthatóvá teszik, hogy a Jobbik nem változott semmit. Továbbra is gyakoriak a pártban az antiszemita kirohanások, zsidóellenes megnyilvánulások.

Ugyanakkor ezeket el akarják titkolni a nyilvánosság elől, próbálnak úgy tenni, mintha ezek az antiszemita jelenségek nem lennének jellemzőek a pártra" 

-nyilatkozta Deák Dániel a Magyar Időknek. A politológus szerint szemmel látható volt az elmúlt időszakban, hogy a Jobbik néppártosodása lényegében kommunikációs trükk, és nem arról van szó, hogy a Jobbik azért fordulna a balliberális tábor irányába, mert ők ezt komolyan gondolnák.

Deák Dániel szerint, ez nem egy organikus változás a Jobbik életében, hanem egy mesterséges kommunikációs technika, amit korábban más jobbikos vezetők is elismertek.

Az ilyen esetek is azt mutatják, hogy lényegében a Jobbik nem változott semmit, a néppártosodás és a cukiságkampány kizárólag a szavazatszerzésről szólt"

- tette hozzá a politológus.

A legfrissebb kutatások is azt mutatják, hogy a Jobbik támogatottsága jelentősen csökkent az elmúlt időszakban. Mindez pedig azt támasztja alá, hogy a választók pontosan látják, a Jobbik lényegében változatlan tartalommal kínál egy megváltozott külsőt - fogalmazott Deák Dániel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére