Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az előző negyedévhez képest 11,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság

888.hu

2020.11.13. 09:41

Sikerült mérsékelni a koronavírus-járvány okozta válság hatásait.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP-je) 2020 harmadik negyedévében az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – 11,3 százalékkal nőtt, ugyanakkor az előző év hasonló időszakához viszonyítva a nyers adatok szerint 4,6 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,7 százalékkal csökkent.

A koronavírus-járvány hatását még nem sikerült teljesen leküzdeni, ami a jelenlegi, második hullámot figyelembe véve érthető, ugyanakkor erőteljesen megindult a kilábalás a járvány okozta válságból,

az előző negyedévhez képest a legtöbb nemzetgazdasági ág teljesítménye bővült.

A gazdasági teljesítmény az előző év azonos időszakához mért csökkenését legnagyobb mértékben az információs, kommunikációs, illetve a pénzügyi szolgáltatások növekedése mérsékelte.

A KSH ezúttal egy új megközelítésű adatot is közölt: a jövőre kivetített dinamikára építő, az amerikai tájékoztatási gyakorlatban régóta használt ún. évesített indexet.
Ez 53,5 százalékos növekedést jelez a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 46,8 százalékos visszaesés után.
Az évesített index azt mutatja meg, hogy mekkora lenne az éves változás, ha az aktuális negyedéves – az előző negyedévhez viszonyított – volumenváltozás négy negyedévig folytatódna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére