Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az emberek szerint Orbán Viktor jobban képviseli az érdekeiket, mint Márki-Zay Péter

888.hu

2022.01.24. 17:20

Ez derül ki a Századvég legújabb kutatásából.

A felmérés alapján fontos hangsúlyozni, hogy a megkérdezettek kétharmada (66 százaléka) úgy véli, hogy Orbán Viktor a későbbiekben is megvédené Magyarországot az illegális migrációtól, míg Márki-Zay esetében mindössze a 15 százalékuk nyilatkozott így. Hasonló képet láthatunk a rezsicsökkentés fenntartása, illetve a gyermekvédelem kérdésében is.

A válaszadók többsége (62 százalék) szerint a regnáló miniszterelnök – a rezsicsökkentés révén – a jövőben is megvédené a lakosságot a növekvő energiaáraktól, továbbá 61 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor a gyermek- és családvédelem pártján áll, ezzel szemben a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről a megkérdezettek számottevően kisebb hányada (16 százalék) feltételezi a rezsicsökkentés megőrzését, illetve a családbarát politika folytatását (24 százalék) – írják a kutatás eredményeinek ismertetőjében.
A kutatásból az is kiderül, hogy a baloldal jelöltjének gazdaságpolitikai ígéretei sem a leg meggyőzőbbek:
Bizalmatlanság övezi Márki-Zay Péter gazdasági és munkahelyteremtési ígéreteit
– írják.
A kutatás rávilágít arra is, hogy a magyarok többsége (54 százalék) szerint inkább Orbán Viktorról mondható el, hogy létrehozna, illetve megvédene munkahelyeket és talpra állítaná a gazdaságot (52 százalék), mint Márki-Zay Péterről (25 és 29 százalék).
Ehhez hasonlóan a válaszadók 51 százaléka úgy vélekedik, hogy a szóban forgó két politikus közül inkább a jelenlegi kormányfő képviseli a munkából élőket, ezzel szemben 29 százalékuk eltérő véleményt fogalmazott meg. Érdekesség, hogy a magyarok fele úgy látja, hogy Orbán Viktor képviseli a jövőt, azonban 31 százalékuk szerint ez Márki-Zay Péterről mondható el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére