Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-nak képesnek kell lennie külsõ határai õrzésére

Nagy Gábor

2018.08.25. 09:09

Bakondi György, a kormányfõ belbiztonsági tanácsadója a köztévében beszélt arról, hogy mi lenne az Európai Unió (EU) feladata az illegális bevándorlás kezelésében.

Bakondi György szakértő szerint elsődleges, hogy az EU képes legyen a külső határainak ellenőrzésére, az illegálisan érkezőket pedig vissza kell szállítani. Közölte: nem lehet biztonságról beszélni, ha nem tudják megakadályozni, hogy ismeretlen identitású emberek jöjjenek az EU-ba, ezzel rontva az itt élők biztonságérzetét, és "fenyegetést jelentsenek" a szociális és egészségügyi rendszerre.

A műsorban szóba került, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője találkozót kezdeményezett a magyar kormányfővel. Bakondi ezzel kapcsolatban elmondta: Olaszországgal a többi között ebben is egyetértenek, ezért keresni kell azokat a közös megoldásokat, amelyeket az unióban együtt képviselhetnek.

A tanácsadó szerint akik nem jogosultak menedékjogra, és úgy tartózkodnak Európában, azokat vissza kell szállítani oda, ahonnan érkeztek. Megemlítette, hogy hosszú távú megoldást kell találni a migrációs politikára, a menekültté nyilvánításra, a befogadás szabályainak kialakítására, úgynevezett hotspotok létrehozására, és nem utolsósorban arra, hogy Európa "ne a probléma behozatalára összpontosítson", hanem ott nyújtson segítséget, ahol a nehézségek vannak.

Megjegyezte: a magyar kormány lehetőségeihez mérten ebben aktívan részt vesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére