Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai gazdasági bajok fő okozói: elszállt energiaárak és teljesen benézett szankciós politika

888.hu

2022.08.02. 15:00

Tudjuk, hogy az európai gazdasági bajok fő okozója, hogy elszálltak az energiaárak – kezdte Dömötör Csaba legújabb Facebook videójában.

 

Ezen belül van még egy fő felelős, ez pedig, nem tudom máshogy mondani, a teljesen benézett szankciós politika.”

– mondta.

De hogyan is jutottunk el ide?

 

A gáz ára a háború kitörése előtt 70-80 euró/MWh körül mozgott, ami a háború kirobbanását követően 100 eurós érték körül stabilizálódott. Az uniós ügyekben nagy súllyal bíró német kancellár ekkor még azt mondta, hogy nem lenne fenntartható az orosz energiaszállítások leállítása, mert nem lehet nélkülözni ezeket.”

– mondta Dömötör Csaba, majd hozzátette: „Az Európai Bizottság elnöke a márciusi csúcstalálkozón még csak arról beszélt, hogy majd 2027-re kellene megszüntetni az orosz függőséget”.

 

Ehhez képest március 21-én már több uniós ország követelte az olajembargó bevezetését, aminek következményeként két nap leforgása alatt 21 százalékkal megugrott a gázár. Brüsszel végül április 5-én közölte, hogy dolgozik az orosz olajimport betiltásán.”

– közölte.

Hozzátette: „De nem álltak itt meg, mert június 9-én ráfordultak a gázimportra is. (...) Június közepétől Oroszország csökkentette az Európába szállított földgáz mennyiségét.”

 

A korábbi 100 eurós szint helyett július végére 200 euróra emelkedett a gáz ára. Július 27-én már a 220 eurót is meghaladta.”

– emelte ki.

 

 

Tehát nem a háború kirobbanásának ténye, hanem a szankciók lebegtetése hozta el a legnagyobb emelkedést.”

– összegezte.

 

Most az európai gazdaság húzza a legrövidebbet. Ezért folyik idehaza a tárolók feltöltése, ezért jó, hogy új vezetékek épültek Magyarországra, ezért fokozzuk a hazai kitermelést, és ezért fontos, hogy nő a napelem-kapacitásunk is. És, ami talán a legfontosabb, ilyen helyzetben kell fenntartanunk a hatósági árakat az átlagfogyasztásig. Ez a háztartásoknak átlagosan 181 ezer forintos támogatást jelent havonta.”

– zárta végül a gondolatát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére