Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az illegális migráció nem szûnt meg"

Bokor Gábor

2018.10.03. 15:10

Balogh László országos rendõrfõkapitány szerint a Készenléti Rendõrség pécsi határvadász bevetési osztálya elhelyezését szolgáló új épületegyüttes átadóján, szerdán azt mondta, hogy az országhatár lezárása után is szükség van határvédelemre, valamint a határvadászokra, ugyanis az illegális migráció nem szûnt meg.

Balogh János a migrációs válság eseményeit felidézve azt mondta, hogy a magyar-szerb határ 2015. szeptemberi, majd a magyar-horvát határszakasz az év októberi lezárása után Magyarországon

gyakorlatilag tömeges illegális migrációról nem beszélhetünk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség határvadászokra, határvédelemre, ahogy azt sem, hogy az illegális migráció megszűnt volna".

A főkapitány szerint éppen ellenkezőleg, a Balkán kevésbé védett útvonalát kihasználva továbbra is tömegesen áramlanak magukat menekültnek valló illegális migránsok Nyugat-Európa felé.

Magyarország megállította az illegális migrációt, de látható volt, hogy az akkori technikai eszközök, a jogi határzár és az állomány létszáma nem elegendő annak további biztosításához"

– közölte Balogh János, majd hozzátette, hogy ezért döntött a magyar kormány 2016-ban arról, hogy háromezer fővel emeli a magyar rendőrség, és ezen belül a határvadászok létszámát.

Elmondása szerint az új rendőrök toborzása, új objektumok tervezése, keresése és építése már akkor megkezdődött, a háromezer fős létszámbővítés elhelyezését szolgáló új objektumok mintegy felét már átadták.

2016-tól a többi közt a pécsi osztály is rendkívüli bővülésen esett át, addigi létszámát megduplázva 309 fővel működik"

– ismertette.

Kuczik János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes az objektumátadón ismertette: 2016 óta 3000 státusszal bővült a Készenléti Rendőrség állománya, az addigi hét mellett további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre. 

A létszámfejlesztésre, eszközbeszerzésre és a megfelelő infrastruktúra kialakítására a kormány 2017-ben és 2018-ban 96,9 milliárd forintot biztosított"

– részletezte az adatokat Kuczik János, megjegyezve, hogy Győrben, Szegeden, Szombathelyen és Nagykanizsán már birtokba vették a határvadászok új elhelyezései objektumaikat.

Az 5,7 milliárd forintos keretösszegből megvalósított pécsi beruházásról kifejtette: két új épületszárny létesült, a régi épületet felújították, minden körletben kétfős lakóegységeket alakítottak ki. Az "A" épületben 78, mintegy 20 négyzetméter alapterületű szobát úgynevezett minikonyhával és vizesblokkal szereltek fel, a szárnyban emellett öt mosókonyha szolgálja a rendőrök kényelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére